Consum implementarà el sistema d'autocobrament en més supermercats valencians

La previsió de Consum és augmentar el sistema de caixes d'autocobrament en 20 supermercats més durant 2023

Guardar

Caixes d'autopagament de Consum
Caixes d'autopagament de Consum

El sistema de caixes d'autocobrament ha vingut per a quedar-se. I no sols això, sinó que es va a expandir durant 2023. Així ho ha anunciat Consum, la Cooperativa valenciana, després de l'èxit d'aquest innovador projecte que, des de la seua prova pilot en 2020, ha arribat ja a mig centenar de supermercats.

Només en 2022 aquest nou sistema de cobrament es va estendre en 26 botigues, suposant una xifra total de 174 caixes en 50 establiments. Durant aquest 2023 la previsió és que s'amplie aquest sistema a 20 botigues més, mantenint la seua aposta pel desenvolupament de processos d'automatització que milloren l'experiència del client.

La Cooperativa ha decidit apostar per aquesta innovació després dels bons resultats registrats en les proves pilot en les primeres botigues, que van començar a realitzar-se en 2020. Els clients valoren especialment la senzillesa del procés, la reducció del temps de compra sense esperes i l'aplicació automàtica dels cupons estalvi.

Com funcionen les caixes d'autocobrament de Consum?

Amb aquest sistema, l'objectiu que es marca Consum és el d'agilitzar les compres i evitar les cues a aquells clients que realitzen compres xicotetes i paguen amb targeta de crèdit. En aquest sistema, el client escaneja directament els productes i després realitza el pagament amb targeta de manera autònoma.

Les caixes d'autocobrament no substitueixen a les caixes tradicionals ni al personal que realitza aquesta funció, sinó que complementen el servei. El client escaneja directament els productes i posteriorment realitza el pagament amb targeta de manera autònoma. En els supermercats on s'instal·len les caixes autoservei conviuen les dues formes per a realitzar el pagament de les compres, sempre amb l'assistència professional del personal de caixa.

En quins supermercats Consum es troben les caixes d'autocobrament?

Les caixes d'autocobrament es troben en 50 supermercats. A la Comunitat Valenciana en 34 botigues repartides a la província de València (22), en la d'Alacant (8) i a Castelló (4); en 13 botigues de Catalunya, a les províncies de Barcelona (11) i Tarragona (2). I els altres 3 supermercats que també disposen del sistema es troben un a la província d'Almeria, concretament en Vera, un altre, a Jumella, Múrcia i, finalment, a Albacete, a Castella-la Manxa.

Aposta per la innovació

La Cooperativa ha continuat apostant en els últims anys per la innovació orientada a les persones tant en la gestió interna de l'organització com en la millora i agilitació dels processos en botiga física i en línia.

Durant l'any 2021 -últim exercici auditat- Consum va destinar 20,8 milions d'euros per a projectes de R+D+I, com la integració de la botiga en línia en l'App Món Consum, el tractament de les safates de forn, la formació amb realitat virtual per al personal de caixa o la digitalització de les gestions administratives per als treballadors, entre altres projectes.

Arxivat a:

Destacats