Consum expandeix les caixes d'autocobrament amb l'objectiu d'agilitar les compres

Actualment aquest mecanisme de pagament està operatiu en 87 supermercats i s'espera arribar a 20 més durant l'any

Guardar

Caixes d'autopagament de Consum
Caixes d'autopagament de Consum

Consum seguirà amb l'expansió de les caixes d'autocobrament amb l'objectiu d'agilitar les compres dels seus clients. Així ho va indicar Juan Luis Durich, director general de la Cooperativa valenciana, durant la presentació de resultats de l'any 2021.

Aquest servei pioner en els supermercats valencians ha arribat ja a un total de 87 establiments de Consum al llarg de 2021, després del bon funcionament del projecte pilot, i es pretén que durant el present 2022 aquest mecanisme de pagament arribe a altres 20 tendes del grup.

Les caixes d'autocobrament consisteixen en un espai annex a les caixes tradicionals mitjançant el qual el client pot escanejar els seus productes, pagant de manera autònoma amb targetes de crèdit. Un mecanisme pràctic i àgil encaminat a aquelles compres de pocs productes i que agiliten el temps d'espera, que en el cas de les caixes convencionals és major. L'objectiu és el d'agilitar les compres i evitar les cues a aquells clients que realitzen compres xicotetes i paguen amb targeta de crèdit, sobretot en zones turístiques.

Aquesta revolució en el món de les empreses de distribució per superfície costarà un temps que s'alce com un mecanisme de pagament habitual i quotidià, ja que actualment únicament suposa un 20% dels pagaments, mentre que el 80% dels clients es continua decantant per l'opció tradicional.

Les caixes d'autocobrament no substitueixen a les caixes tradicionals ni al personal que realitza habitualment aquesta funció, sinó que són complementàries a aquestes. No obstant això, en tractar-se d'un sistema nou, Consum compta amb personal de suport per a atendre qualsevol dubte o incidència.

Així, en els futurs supermercats on s'instal·len les caixes autoservei conviuran les dues formes per a realitzar el pagament de les compres, sempre amb l'assistència professional del personal de caixa.

Arxivat a:

Destacats