La Comunitat Valenciana registra el menor nombre d'aturats en un mes de maig des de fa 13 anys

L'atur ha baixat en 4.516 persones durant el mes de maig, situant-se en els 352.711 aturats

Guardar

Uns empleats i empleades treballen en una oficina
Uns empleats i empleades treballen en una oficina

La Comunitat Valenciana continua recuperant-se "dels danys econòmics que ha suposat la crisi sanitària de la COVID-19". Així ho ha assenyalat el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, després de conéixer-se les xifres d'atur registrades el mes de maig en el territori valencià, publicades pel Ministeri de Treball i Economia Social. Així, l'atur s'ha reduït en 4.516 persones situant-se en les 352.711 persones desocupades.

Una baixada significativa que encara és més cridanera si es compara amb el mes de maig de 2021. D'aquesta manera, tal com ha informat el Ministeri, l'atur ha disminuït en 82.554 persones respecte al mes de maig de fa un any. Per al responsable de Labora, aquests resultats són l'exemple "de l'esforç que la societat valenciana ha realitzat, però també que des de Labora es treballa en una direcció molt clara des de fa anys, com així ho demostren els resultats positius en tots els sectors i en totes les franges d'edat".

I és que cal destacar que l'atur registrat a la Comunitat Valenciana està en el nivell més baix en un mes de maig des de fa 13 anys, però a més és la comunitat autònoma on més s'ha incrementat el nombre d'afiliacions a la Seguretat Social amb 12.006 persones més. A més, els contractes indefinits s'han multiplicat, creixent en un 450%, la qual cosa demostra "que era possible crear ocupació i de qualitat", ha puntualitzat Enric Nomdedéu.

Per sectors, destaca especialment el sector de serveis amb 2.724 aturats menys respecte a abril, seguits de la indústria, amb 728 menys, i la construcció, amb 703 menys. L'atur també s'ha reduït en l'agricultura (-3,27%).

Finalment, per sexes, hi ha 215.220 dones parades a la Comunitat Valenciana aquest mes de maig, mentre que el nombre d'homes ascendeix a 137.491.

Destacats