Climent es desplaça a Milà per a mostrar el seu suport al sector del calcer present en la MICAM 2022

35 empreses de calçat de la Comunitat Valenciana participen en l'actual edició del certamen

Guardar

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, a la MICAM 2022
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, a la MICAM 2022

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, s'ha desplaçat a Milà per a mostrar el seu suport a les empreses del calcer de la Comunitat Valenciana presents en la noranté tercera edició del Saló Internacional del Calcer, MICAM 2022.

Climent ha destacat la participació d'empreses valencianes en aquest certamen, amb 35 companyies, el 43% de la participació espanyola, una mostra de la "incansable aposta de les empreses del sector per la internacionalització" i del pes de la Comunitat Valenciana en aquesta indústria a nivell nacional.

El Saló Internacional del Calcer de Milà és una referència imprescindible per al sector a nivell internacional amb 657 expositors en la present edició i amb la presentació de les col·leccions de 821 marques en sis pavellons. En aquesta edició, a més, es torna a apostar per un format híbrid que combina la presencialitat amb l'edició virtual.

Rafa Climent ha realitzat una recorregut pels estands de les empreses de la Comunitat Valenciana participants per a conéixer de primera mà les seues expectatives en aquest certamen i comentar la situació del sector en un moment complex a nivell internacional.

El conseller ha reiterat el suport de la conselleria d'Economia Sostenible a la internacionalització empresarial a través d'ajudes, consultoria, programes personalitzats, un ambiciós Pla de Promoció Exterior i una àmplia Xarxa en l'Exterior des de la qual facilitem "la introducció en nous mercats, el contacte amb clients potencials o la participació en cites internacionals, entre altres actuacions".

"Les empreses compten amb ajudes per valor de 14'25 milions d'euros de la Direcció General d'Internacionalització per a donar suport a la seua internacionalització, un 5% més que en 2021", ha indicat el conseller.

Respecte als efectes de la guerra Rússia Ucraïna per a les empreses del sector, el conseller Climent ha afirmat que des de la Conselleria d'Economia Sostenible "estem pendents de les necessitats de les empreses valencianes amb interessos en la zona per a donar-los suport en tot moment i oferir solucions que els permeten diversificar mercats".

Precisament, la primera mesura presa després de l'inici del conflicte, ha sigut oferir a les empreses amb alta dependència dels mercats d'Ucraïna i Rússia, serveis gratuïts des de les oficines de la Xarxa exterior de l'Ivace en altres mercats per a ajudar-los en la diversificació de destins.

Exportacions calcer

Les exportacions de calcer van ascendir a 1.164'35 milions d'euros l'any 2021, la qual cosa representa un increment del 17'67% respecte a l'any anterior.

Per països, Alemanya és la primera destinació, amb 162 milions d'euros i un increment del 20'8%, seguit de França, amb 128 milions d'euros i un ascens del 6'7%. En tercer lloc se situa els Estats Units, amb 119 milions d'euros i un creixement del 20'5% respecte a l'any 2020.

Itàlia se situa com a quart destí de les exportacions de calçat de la Comunitat, amb un valor en 2021 de 118'99 milions d'euros i un ascens del 15'68%.

Li segueixen Portugal, la Xina, el Regne Unit, Països Baixos, Turquia i Rússia en els deu primers llocs. Tots amb destacats augments com l'experimentat per les exportacions a Països Baixos, que creixen un 45%. En el cas de Rússia, l'increment es xifra en un 11'9% respecte a l'any 2020.

Arxivat a:

Destacats