Xàtiva obri gratis el Castell i els seus espais històrics pel Dia del Turisme

El pròxim cap de setmana s'han organitzat visites guiades gratuïtes per a conéixer la ruta de l'aigua i la Xàtiva romana i àrab

Guardar

Castell de Xàtiva. Foto de Eduardo Kenji Amorim
Castell de Xàtiva. Foto de Eduardo Kenji Amorim

Xàtiva, un tresor històric en el cor de la Comunitat Valenciana, celebrarà el Dia del Turisme dimecres 27 de setembre obrint els seus icònics espais culturals de manera gratuïta. Aquesta iniciativa cerca donar a conéixer la riquesa històrica i cultural del municipi a través de l'accessibilitat als seus principals monuments.

El punt focal d'aquesta jornada especial serà el Castell de Xàtiva, un imponent testimoniatge de la història que s'alça sobre la ciutat. Els visitants tindran l'oportunitat d'explorar les seues muralles, torres i passatges de manera lliure i gratuïta. A més, el Museu de l'Almodí i el Museu de Belles Arts – Casa de l'Ensenyança també obriran les portes sense cap cost per als interessats a apreciar l'art i la cultura que alberguen.

Però les sorpreses no acaben ací. Per al pròxim cap de setmana, s'han organitzat dues rutes guiades gratuïtes que revelaran els tresors ocults de la capital de la Costera. El dissabte 30 de setembre, els amants de la història podran unir-se a la ruta romana i àrab, que portarà als participants a un viatge de dues hores pel passat, visitant el Nimfeu Romà, els banys i la Necròpolis àrabs.

El diumenge 1 d'octubre, l'aventura continua amb la ruta de l'aigua, que comença a les 10.30 hores des de l'Oficina de Turisme. Aquesta experiència de tres hores i mitja portarà els participants a descobrir llocs fascinants com la font dels vint-i-cinc dolls, el camí de Sant Antoni, les Arcadetes d'Alboi, la Cova Negra i la Casa de la Llum. Es recomana als participants portar calçat còmode i aigua per a aquesta excursió.

Els interessats a participar en aquestes visites guiades poden realitzar la seua reserva a partir d'aquest divendres 22 de setembre en l'Oficina de Turisme, trucant al telèfon 962273346 o enviant un correu electrònic a [email protected].

És una oportunitat única per a submergir-se en la rica història i el patrimoni cultural de Xàtiva, no s'ho perden!

Destacats