Visita La Torre i El Calvari de Paterna de forma gratuïta

L'ajuntament ofereix jornades de portes obertes als monuments més destacats de Paterna durant els dissabtes i diumenges d'estiu

Guardar

La torre de Paterna
La torre de Paterna

L'ajuntament de Paterna deixarà visitar de forma gratuïta dos dels monuments més emblemàtics de la localitat a tots els visitants que vulguen, tots els dissabtes i diumenges de juliol i agost.

Aquesta activitat, que està subjecta als protocols anticovid recomanats per les autoritats sanitàries, tindrà lloc els dissabtes de 19.00 a 22.00 hores, i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. Amb elles, l'ajuntament de Paterna i la regidoria de Turisme, Cultura i Foc pretenen donar a conéixer alguns dels llocs més recognoscibles del municipi. "Facilita tant als habitants com als visitants de la ciutat conéixer alguns dels símbols més importants del municipi i de la cultura paternera", ha declarat la regidora, Teresa Espinosa

Aquesta iniciativa ja és alguna cosa habitual en els estius de Paterna, a causa del gran èxit que rep per part de visitants i habitants de la localitat, que busquen conéixer la cultura i el patrimoni del municipi.

La Torre

És la silueta més representativa de la ciutat. Construïda a la fi del segle XI i principis del XII, formava part del sistema defensiu del regne de València. L'estructura compta amb tres plantes i es completa amb una terrassa que permet veure tota Paterna i els seus voltants.

Entorno de la Torre y las cuevas de Paterna
Entorn de la Torre i les coves de Paterna

En la planta baixa, que no té accés als pisos superiors, es troba un gran depòsit d'aigua cobert amb una volta en forma d'octàgon. En el primer pis es troba l'entrada, i l'escala per la qual s'arriba a l'altura superior. Amb quatre metres de diàmetre, una terrassa corona la Torre des de la qual es veu la ciutat de Paterna i els seus voltants.

L'estructura mesura un total de 19,5 metres, i va ser restaurada en 1967. En 1971 va rebre la qualificació de Monument Históricoartístic d'interés local al costat del sistema de coves-habitatge, conegudes per aparéixer en el film "Dolor i Glòria" de Pedro Almodóvar.

El Calvari

El Calvari de Paterna és una xicoteta zona de la localitat que es troba en el punt més alt de la localitat. En ell es trobava el Castell de Paterna, un antic alcàsser àrab que va ser enderrocat totalment en el segle XVIII i de la qual només es conserven xicotetes restes, com la vella muralla, portes i un túnel subterrani construït amb volta de canó.

El Calvario de Paterna
El Calvari de Paterna

Ha tingut diversos usos durant l'època contemporània. A la fi del segle XIX i principis del XX en ell es representava el Viacrucis, d'ací el nom que té actualment. Durant la dècada dels anys 20 va ser una escola per als xiquets de Paterna.

Actualment, és una gran plaça oberta, que normalment es troba tancada, que ha sigut utilitzada per a realitzar exposicions a l'aire lliure, actes festius i d'oci. És un lloc declarat Bé d'Interés Cultural, i d'ell destaca una torre-rellotge de rajola arrebossada, amb un rellotge de quatre esferes coronat per un crucifix. És un lloc perfecte per a admirar les espectaculars vistes al riu Túria i a l'horta.

Arxivat a:

Destacats