València, una ciutat amb molt impacte asiàtic

La Comunitat Valenciana s'establix com la tercera comunitat autónoma amb major nombre de residents d'origen asàtic

Guardar

natsu valencia 2017
natsu valencia 2017

La valenciana és una de les comunitats autònomes que té major quantitat de població d'origen asiàtic. Segons l'últim recompte de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la Comunitat Valenciana té un total de 50.162 residents procedents d'Àsia. D'ells, la majoria procedeix de la Xina, Pakistan i Índia, amb 24.120, 13.139 i 6.385 persones respectivament.

'La Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma a rebre un major nombre d'immigrants asiàtics, posicionada just per darrere de Madrid i Catalunya'.

Segons avalen aquests mateixos nombres, Xina és el país del qual procedeix el nombre més gran de residents asiàtics, amb un aproximadament un 48,08% del total. A més, segons assenyala un altre informe de l'INE, publicat l'any passat, València és la província que major nombre de persones d'origen xinés rep, amb un 53% del total, seguint-la Alacant, amb un 40,8% i Castelló amb el 6,2% restant.

A més, tal com informa el mateix informe de l'INE, s'ha observat un gran increment en el relleu generacional de la població valenciana asiàtica, ja que el nombre de nascuts de pares asiàtics s'ha incrementat més de 2,5 vegades des de les xifres de l'any 2000.

Un pas avant cap a l'enriquiment cultural

El xoc cultural que ha patit València quant a la recepció de la població estrangera no ha sigut sinó positiu. La interacció d'ambdues cultures ha creat un clima de convivència bastant positiu, en el qual els carrers de València s'han tenyit de l'esperit asiàtic. Exemple d'açò és la zona pròxima a l'estació de trens València Nord, la qual està repleta d'establiments de tot tipus: restaurants, supermercats especialitzats en productes asiàtics, tendes...

A més, a açò se li suma el primer aniversari del festival Natsu València. L'esdeveniment, que es va celebrar l'any passat en el complex esportiu La Petxina de València, pretenia celebrar el vincle establit entre València i el Japó, coincidint amb els 150 anys del Tractat d'Amistat, Comerç i Navegació, signat per tots dos països el 12 de novembre de 1868. El Natsu València és un festival que pretén homenatjar els festivals Matsuri, emblemàtics del país nipó i que se celebren en l'epicentre de l'estiu. El festival explica actualment amb la seua segona edició, que es va celebrar a principis d'estiu, i està a càrrec de les organitzacions Cool Japan i Japan Fundation, les quals tracten de la unió de les cultures japonesa i espanyola, i s'espera que prosseguisca en futures edicions.

Arxivat a:

Destacats