"Valencià en xarxa" per a fomentar el futur de la llengua

Guardar

corts_valencia
corts_valencia

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Xarxa de Docents presentaran aquest dimarts la plataforma 'Valencià en xarxa', un projecte "innovador, obert i col·laboratiu en favor de la renovació i el futur" de la llengua.

Des d'Acció Cultural han assenyalat mitjançant un comunicat que aquest projecte té tres bases. "El futur de la llengua catalana, també en el País Valencià, pansa per la seua promoció en tots els àmbits d'ús social i, sobretot, per una renovació constant, que la situe al capdavant dels plantejaments més moderns, per a connectar amb les noves generacions i els sectors socials capdavanters".

En aquest sentit, 'Valencià en xarxa' és plataforma-web pensada com un instrument obert para fóra de l'aula i per a l'oci i el temps lliure, en format digital i TIC, per a docents, pares i mares, i joves. En aquest sentit, anirà incorporant contínuament material, i fins i tot elaborarà material propi en format TIC.

A més, des d'Acció han assenyalat, "el futur del valencià passa també per treballar amb una actitud propositiva i positiva, i per a impulsar iniciatives útils". "Si volem guanyar nous sectors i noves persones per a la llengua, i incorporar de forma permanent a les noves generacions, hem d'adequar-nos al nou context social que viu el País Valencià i en el canvi generacional, que demanda precisament aqueixa actitud. Per açò la plataforma-web té vocació d'instrument útil, tant per a l'ensenyament, com per a l'oci", han assenyalat.

Així mateix, consideren que el futur de la llengua demana, a més, "un treball de summa i multiplicació de sinergies, de forma generosa". "Una aliança d'organitzacions i persones que aporten valors i especialitats, capacitats d'arribar a sectors diversos", han agregat.

Destacats