El productor de Juego de Tronos estarà a València amb motiu de la IV Edició de LABdeseries

Entre el 25 i el 30 d'abril, La Filmoteca, Les Naus i La Mutant acolliran a diverses figures de la ficció televisiva d'àmbit nacionbal i internacional

Guardar

Imatge oficial de Juego de Tronos. Imatge d'HBO
Imatge oficial de Juego de Tronos. Imatge d'HBO

València acollirà la IV Edició del Festival de Ficció Televisiva, LABdeseries, entre el 25 i el 30 d'abril, que es repartirà entre la Filmoteca de València, Les Naus i La Mutant. A través d'entrevistes, taules redones i passades de diferents episodis, aquesta nova edició reflexionarà sobre els referents en la ficció televisiva, el reflex de la cultura valenciana en aquestes i el desenvolupament de les sèries actuals davant un panorama molt divers.

Amb les sèries fantàstiques com a fonamentals en aquesta edició, el festival comptarà amb la presència de guionistes, directors, productors, il·lustradors i periodistes d'àmbit nacional i internacional. Alguna d'aquestes figures són, per exemple, el productor de Joc de Trons i El senyor dels anells, Christopher Newman; el director de L'Alqueria blanca; Nacho Ruipérez, o el director d'art de sèries espanyoles com La casa de paper i Sky Rojo, Abdón Alcanyís.

Programació de la IV Edició de LABdeseries

Dimarts 25 d'abril

  • 20.00 - Trobada en la Filmoteca de València amb la periodista valenciana Mariola Cubells, juntament amb el crític i guionista Bob Pop, i el periodista Gonzo, sobre les sèries de la infància.

Dimecres 26 d'abril

  • 12.00 - Xarrada sobre les sèries fantàstiques i els seus codis i llenguatges, celebrada en la Filmoteca Valenciana, amb la participació de les guionistes Ruth García, amb sèries com Los Protegidos o Paraíso, i Estíbaliz Burgaleta, amb Tú no eres nada especial. També estarà present la novel·lista H. M. Zubieta, autora d'Infinita o Tres, amb la moderació de la periodista valenciana Arantxa Gil.
  • 19.00 - Taula redona en La Mutant sobre els referents dels espectadors en les sèries i, a continuació, la passada del primer capítol de Buffy, cazavampiros. La cita estarà moderada pel guionista i escriptor Lluís Mosquera, acompanyat de l'actriu i youtuber Esty Quesada i el periodista Juan Sanguino.

Dijous 27 d'abril

  • 12.00 - Amb el desenvolupament urbà en les sèries com a tema principal, se celebrarà, en Les Naus, una trobada en el qual participaran Abdón Alcanyís, director d'art de sèries com La casa de papel o Sky Rojo, juntament amb Avelina Prat, l'arquitecta i directora valència de Vasil.
  • A continuació - Inauguració de 'La plaça de les sèries', un racó per als amants de les sèries a través de la il·lustració, amb la participació dels responsables del mural creat en el carrer Juan Verdeguer, 28, espai que aspira a convertir-se en lloc de reunió. L'acte comptarà amb els il·lustradors Núria Tamarit, Elías Taño, Víctor Visa i Laoliwa.
  • 18.00 - El tema de la cultura valenciana en les sèries de ficció televisiva reunirà en la Filmoteca de València una xarrada en la qual participaran el director de L'Alqueria Blanca, Nacho Ruipérez, el creador de Sin huellas, Gabi Ochoa, i la cap de localitzacions de la Ruta, Patricia Picazo, amb la moderació d'Áurea Ortiz.

Divendres 28 d'abril

  • 12.00 - La Filmoteca de València tractarà la salut mental en les sèries actuals amb les protagonistes i creadores de Cardo, Ana Rugisques, i Selftape, Mireia Vilapuig, juntament amb el guionista de HIT , Luis Caballero.
  • 18.00 - Tornarà a ser La Filmoteca la protagonista d'aquesta trobada, en el qual participarà el productor de Juego de Tronos o El señor de los anillos, Christopher Newman, qui parlarà sobre la seua trajectòria professional i la seua participació en algunes de les sèries de més èxit internacional dels últims anys.

Dissabte 29 d'abril

  • 20.00 - Projecció en La Filmoteca de València, en col·laboració amb Filmin, del primer episodi de Sherwood, la sèrie policíaca britànica de Lewis Arnold. Després d'aquest visionament, tindrà lloc un col·loqui amb l'escriptor i criminòleg Vicente Garrido i David Brieva

Domingo 30 d'abril

  • 20.00 - Projecció en La Filmoteca Valenciana l'episodi pilot de The X-Files en el trenta aniversari de la seua creació. La presentació i el col·loqui que envoltarà aquest esdeveniment serà a càrrec de David Brieva, Mikel Labastida i Áurea Ortiz Villeta, equip que fa possible el podcast Laboratorio de Investigación de Series.

Arxivat a:

Destacats