'Todos queríamos matar al presidente', la websèrie valenciana que està revolucionant el sector audiovisual

Parlem amb Ana Ramón Rubio, la creadora de la websèrie nominada en els premis de l’Acadèmia Web TV

Guardar

ana-ramon-rubio
ana-ramon-rubio

La sèrie valenciana 'Todos queríamos matar al presidente', escrita i dirigida per Ana Ramón Rubio, està collint èxits. I és que des que es va presentar, el passat mes d'octubre, en el festival de websèries de Marsella, ha aconseguit alçar-se amb premis com el Millor Thriller en el festival de websèries de Nova York; millor direcció de comèdia i segon premi a Baltimore New Media Web Fest; o l'Unstoppable Amets en el Bilbao Seriesland. Ara, afronten tres nominacions en els premis de l'Acadèmia de la Web TV a la Millor Sèrie de parla No Anglesa, millor guió i millor direcció de comèdia.

'Todos queríamos matar al presidente' conta la història d'un grup de treballadors de catering que reben la visita del President del Govern. Bromegen amb enverinar-li el menjar, però no saben que, l'endemà, apareixerà mort en estranyes circumstàncies. Hui, parlem amb la creadora, Ana Ramón, que ens descobreix més detalls sobre una sèrie que, sens dubte, donarà molt de què parlar.

'Todos queríamos matar al presidente'. Un nom que, sens dubte, crida l'atenció. Com vas arribar a ell?

Martínez d'Ochoa és un vilà, un antiheroi viciós, corrupte, faldiller, que es gasta els diners públics en els seus propis vicis, que sempre està embolicat en escàndols... És algú molt odiat per la societat i en la sèrie juguem amb eixa doble moral de si està bé o no terminar amb la vida d'algú que, segons el criteri dels personatges, podria fins a meréixer-ho. D'ací el seu nom. I que no és un thriller, és una comèdia que té tocs d'intriga.

Què atraparà als espectadors en aquesta websèrie?

Jo crec que, especialment, els personatges. Els protagonistes són bastant humans, tenen defectes en els quals tots ens podem veure reflectits i a més hi ha en ells un sentiment d'insatisfacció general universal que qualsevol espectador en qualsevol racó del món ha sentit alguna vegada. I per descomptat, saber qui de tots ells va matar al president, no?

D'on et va venir la inspiració per a crear-la?

Al final, del que tracta la història és sobre com canvia la vida de les persones que podien estar embolicades en el suposat assassinat de Martínez d'Ochoa. La figura del president sempre va ser una excusa per a explicar-la. De fet, la història arranca realment a partir que aquest aparega mort. És el president d'un país, com podria haver sigut qualsevol, doncs la sèrie se centra en les vides de les persones que estan al seu voltant en el moment de la seua mort. Els treballadors del catering, l'última prostituta a veure amb vida al president, la seua esposa i la seua filla...

Encara que ja vas triomfar amb 'Sin vida propia', Com esteu portant aquest al·luvió de nominacions?

Estem molt contents amb l'acolliment que està tenint la sèrie en els festivals, però ho estem vivint treballant. En alguna ocasió podem anar a algun, el mes passat per exemple vam poder viatjar a Sicília al Sicily Web Fest, però en general, estem vivint-ho tot des de la barrera. Ara mateix, és un moment excel·lent per al sector audiovisual valencià, hi ha moltes produccions i afortunadament així és com estem vivint-ho ara.

Parla'ns un poc del rodatge.

Per a mi, el més dur va ser haver de rodar els quatre episodis en 9 dies. Els directors sempre volem més temps per a rodar cada seqüència. Anècdotes divertides hi ha moltes, és un equip amb el qual treballem molt a gust i que ens divertim.

Com ha sigut treballar amb el teu equip? Havíeu treballat abans junts?

L'equip de 'Todos queríamos matar al presidente' és el mateix que el de 'Sin vida propia'. De fet, tot aquest projecte va començar com una broma, amb un grup de WhatsApp que va crear un dels actors, Fede Rey, demanant un nou projecte tots junts. Eixe grup es deia 'lobby websèrie' i tenia l'única fi de pressionar a Miguel, el nostre productor, perquè s'animara a llançar un altre rodatge per a tornar-nos a reunir tots. Així que, quan va cedir, jo em vaig posar a escriure els nous guions ja amb el repartiment en ment. La majoria dels actors de 'Sin vida propia' repeteixen ací però amb papers completament diferents, com fan en cada temporada d''American Horror Story'. Així que, treballar amb aquest equip per a mi és un regal i espere seguir fent-ho molts anys.

Tens ja projectes de futur?

Ara mateix estic editant un llargmetratge documental que vaig rodar al març/abril als Estats Units. Es diu 'Almost Ghosts' i explora les vides de diferents personatges a través de la ruta 66 en pobles que, o bé s'han convertit en pobles fantasma, o bé han estat a punt de fer-ho en un moment donat. Són històries creuades de jubilats que han dedicat tota la seua vida a intentar salvar eixa carretera, especialment, després que la carretera interestatal descatalogara a la ruta 66 com a via principal d'Amèrica. S'estrenarà en els pròxims mesos. I dels membres d'aquest equip, el 100% d'ells venia d'haver treballat amb mi en 'Todos queríamos matar al presidente'. Ho produeix Cristina Vivó, la foto és a càrrec de Carlos López Andrés i Celia Riera i el so de Ximo Cardona.

I el mes passat finalitzem el rodatge de 'La Vall', una sèrie de 'Mediterráneo Media' per a À Punt. Són 13 episodis de 50 minuts de durada i he dirigit la segona unitat de la sèrie, al costat de Pau Martínez. Els guionistes són David García Casany, Quico López Cebrián i Paco López Diago i el repartiment està format per Marta Belenguer, Sergio Caballero, Cristina Fernández, José Manuel Casany, Álvaro Báguena, María Almudever, Òscar Ramos, Isabel Rocatti, Pilar Almeria... S'estrenarà, esperem que prompte, en la nova televisió autonòmica valenciana.

Arxivat a:

Destacats