La valenciana 'Todos queríamos matar al presidente', nominada als Premis de l'Acadèmia de Televisió Web

Guardar

serie web valenciana
serie web valenciana

La sèrie valenciana 'Todos queríamos matar al presidente' ha rebut tres nominacions en els premis de l'Acadèmia de la Web TV. La ficció és una de les sis produccions internacionals nominada a Millor Sèrie de parla No Anglesa juntament amb 'The Cell', 'End Unsung', 'Julie', 'Ink' i 'Nemausus'. A més, compta amb altres dos nominacions, millor guió i millor direcció de comèdia, les dos responsabilitat de la creadora i directora de la sèrie, Ana Ramón Rubio.

Escrita i dirigida per Ana Ramón Rubio i produïda per Miguel Cañizares, la sèrie explica la història d'un grup de treballadors de càtering que reben la inesperada visita del president del Govern i bromegen amb enverinar-li el menjar. La història arranca quan, al matí següent, aquest apareix mort en estranyes circumstàncies, recorden responsables de la producció a través d'un comunicat.

Aquesta comèdia amb tints de thriller es va presentar en el festival de webseries de Marsella (Marseille web fest) el passat mes d'octubre i des d'aleshores va començar el seu recorregut pels festivals de sèries web internacionals, alçant-se amb premis com a Millor Thriller en el Festival de webseries de Nova York (NYC Web Fest), millor direcció de comèdia i segon premi a Baltimore New Media Web Fest o l'Unstoppable Amets en el Bilbao Seriesland, entre d'altres.

Els dos protagonistes d'aquesta història són Ana Caldas i Jaime Reynolds que interpreten Rosana i Emilio, un matrimoni que està en les últimes i que es veu embolicat, de la nit al dia, en un caos que els retornarà l'emoció perduda. L'actor valencià Joan Manuel Gurillo dóna vida a Martínez de Ochoa, un president corrupte, paper que li va valdre el premi a Millor Actor en els Rome Web Awards de 2018. A més, altres actors valencians com María Albiñana, Irene Olmos o Jordi Marquina juguen papers clau en la ficció, com l'esposa del president o els investigadors del cas.

L'Academy of Web Television (IAWTV) es va fundar en 2009 per a aglutinar els líders en el camp de l'entreteniment digital. La seua missió és la de donar suport a la creació d'indústria i de reconéixer els assoliments artístics i tecnològics en els projectes distribuïts a través d'internet.

Els premis se celebren des de 2012 i han premiat cineastes i actors com Felicia Day ('The Guild'), Julia Stiles ('Dexter', '10 razones para odiarte') i Milo Ventimiglia ('Heroes', 'Las chicas Gilmore'). La gala se celebrarà el 24 d'agost de 2018 en el Skirball Cultural Center de Los Angeles, Califòrnia.

Destacats