Teatre en el Palau de la Generalitat per a celebrar el dia d'Europa el pròxim dimarts

Guardar

Palau de la Generalitat Valenciana
Palau de la Generalitat Valenciana

El Palau de la Generalitat acollirà dimarts que ve 10 de maig, a les 19.00 hores al pati gòtic, l'obra de teatre 'La idea d'Europa', una conferència de l'humanista George Steiner en la qual parla de l'home europeu contemporani. Dels homes, les dones i els xiquets europeus que porten, "com si fora una motxilla massa carregada, un pes a l'esquena. El pes d'un passat brutal i grandiós alhora".

Aquest text, publicat en llibre per Steiner, ha sigut adaptat al teatre per l'actor i dramaturg Òscar Intente, que recupera les reflexions de Steiner sobre l'home europeu i la seua "gran capacitat per a fer el mal, però també per a dedicar-se a coses molt inútils: la música, les matemàtiques, la poesia, la bellesa... i potser la bondat". La investigació d'aquestes capacitats és l'única resposta a la incertesa del nostre continent davant la globalització del món, destaca la Generalitat en un comunicat.

Totes aquestes reflexions i sentiments els posarà en escena Òscar Intente i el músic Ferran Martínez al pati gòtic del Palau de la Generalitat, en un espectacle d'entrada lliure fins a completar l'aforament.

Aquesta representació teatral forma part dels actes organitzats per Presidència de la Generalitat per a commemorar el Dia d'Europa.

Destacats