El teatre contemporani i gratuït continua aquest divendres a Sagunt A Escena

L'últim cap de setmana del festival plena el seu cartell amb la tragèdia menys representada de Shakespeare

Guardar

L'obra de teatre 'Coriolà' es representarà aquest divendres en Sagunt A Escena
L'obra de teatre 'Coriolà' es representarà aquest divendres en Sagunt A Escena

Mancant tres dies per a abaixar el teló de la 40 edició de Sagunt A Escena, el festival continua la seua aposta per una programació variada de teatre contemporani i de qualitat. D'aquesta manera, els veïns i visitants de Port de Sagunt podran assistir aquest divendres a dos espectacles gratuïts a l'aire lliure, que els faran emocionar amb un drama històric de Shakespeare sobre l'abús de poder i una actuació circense motivada per la curiositat humana de descobrir a l'altre.

Per punt, l'auditori del Triángulo Umbral de Port de Sagunt serà l'escenari que aculla l'obra més desconeguda del dramaturg anglés: "Coriolà". A partir de les 22.30 hores, es podrà gaudir d'aquesta peça dramàtica que dirigeix l'actriu valenciana Eva Zapico. Aquesta va adquirir la versió escrita per Iñaki Moral, en la qual figuren un elenc de sis intèrprets, text, moviment i projeccions.

La història centra el protagonisme en el personatge de Cayo Marcio Coriolà, un brillant general romà de l'època de la República que és destinat a Roma per a dirigir un assalt a la ciutat. Només el plor de la seua mare, que li prega intensament no destruir la capital, evita que el militar duga a terme l'ofensiva. No obstant això, Cayo Marcio descobrirà que eixa decisió ha dictat la seua sentència de mort.

Los artistas de 'Baktana' en Sagunt A Escena/Foto: Institut Valencià de Cultura
Els artistes de 'Baktana' a Sagunt A Escena/Foto: Institut Valencià de Cultura

La secció "Off Romà" del festival continuarà la seua programació eixe mateix dia en el Centre Cívic de Port de Sagunt. Els artistes circenses Itamar Glucksmann i Ron Beeri es presentaran disposats a fer vibrar als assistents amb una proposta sobre la trobada de dos homes. "Baktana", funció que començarà a les 20 hores, només existeixen dos personatges: un és un malabarista obsessionat amb aquesta disciplina, que es comunica a través de les seues maces; i l'altre, un acròbata que utilitza el moviment per a expressar-se.

Els dos homes protagonistes passaran dels malentesos a les preguntes, començant a qüestionar-se per què d'eixe desig que els atrau cap a l'altre. Llavors, aconseguiran un punt en el qual la seua curiositat, naturalment humana, els espente a una primera trobada silenciosa, del que es desprendran molts altres. Es tracta d'un duo reeixit que ha passat per grans festivals espanyols i europeus collint aplaudiments.

'El Diluvi', gran colofó de Sagunt A Escena

El festival de Sagunt sempre és una caixa plena de sorpreses. Seguint la línia d'una programació ambiciosa, el diumenge 27 d'agost l'actuació de 'El Diluvi' serà el gran colofó de Sagunt A Escena. Es tracta d'un grup de música en valencià, compost per autòctons de Castalla i d'altres municipis de l'Alcoià.

Flora Sempere (veu i bandurria); Andreu Ferré (baix); Lluc Llorens (acordió diatònic i veus); Txus Rodríguez (guitarra); David Payà (veu i violí) i Dani García (bateria) porten des de 2012 versionant els temes d'Ovidi Montllor, al mateix temps que fusionen diversos estils com cúmbia, rumba, folk i música tradicional.

D'aquesta manera, el públic tindrà l'oportunitat de gaudir aquest "mestissatge mediterrani" en la Glorieta de Sagunt, a partir de les 21 hores. Un espectacle bestial que tancarà el cicle dramàtic fins a l'any següent.

Destacats