Sergi Campillo: "Des de fa 2 anys ha començat a aparéixer vegetació subaquàtica a l'Albufera"

Guardar

sergicampillo
sergicampillo

La Devesa-Albufera és sens dubte un dels grans tresors que tenim els valencians i per això hui amb la nova secció de Medi Ambient comptem amb el Regidor de la Devesa-Albufera, Sergi Campillo amb qui parlem de passat, present i futur.

Quin balanç fas d'estos dos anys en la Regidoria de la Devesa-Albufera?

Respecte a Devesa Albufera, que jo entrí en la Regidoria, em va sorprendre que malgrat que l'anterior govern no era especialment ecologista, l'equip funcionarial de l'Albufera havia fet moltes coses en el Parc Natural i de fet, són un grup reconegut a nivell internacional pel treball com per exemple la restauració dunar, em va impressionar l'amor per la Devesa i l'Albufera i cada últim dissabte de cada mes es fa una activitat oberta a tota la ciutadania i ho fan fora del seu horari. Em vaig trobar un equip molt competent i molt compromés i això ho valore. Durant estos dos anys hem incidit molt en tema de l'educació ambiental, amb cartelleria nova, hem protegit el sistema dunar de la part del Saler, hem fet moltíssimes coses.

Com a biòleg, què consideres que necessita l'Albufera per a protegir-la?

Ara hi ha una exposició a la Nau co-organitzada amb l'Ajuntament de València, absolutament recomanable perquè fa un recorregut de com era la Devesa abans, com és ara, com ha sigut el procés de restauració. Si parlem del llac, necessita entrada d'aigua neta i això només pot vindre del Riu Xúquer. Era una llacuna d'aigua salina. És un parc natural però no deixa de ser un producte d'intervenció humana. Necessita que l'aigua del Xúquer torne a entrar. Si entrara com a mínim 50-70 hectòmetres cúbics anuals, el llac es recuperaria moltíssim, ho estem veient ja. En els últims anys, fa dos anys va començar a aparéixer la vegetació subaquàtica i això és perquè s'ha millorat els sistemes de depuració. Feia dècades que no es veien i ara estan començant a eixir.

Estem intentant fer entendre a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Estan mostrant-se oberts i estem fent reunions entre l'Ajuntament, la Generalitat amb la Confederació, podrem aconseguir millorar molt la qualitat. Si és el bosc, està molt recuperat. Queden algunes parts per restaurar, algunes coses que han de solucionar com és la recuperació de l'espai on es troba el Sidi el Saler. No té sentit que hi haja un hotel en primera línia de platja trencant un cordó dunar que ens ha costat molt recuperar.

Què queda per fer en estos dos anys?

Respecte a la Devesa-Albufera queden coses importantíssimes, queda negociar i aconseguir una assignació d'aigua del Riu Xúquer per part de la Confederació hidrogràfica del Xúquer que siga al llarg de tot l'any. Hem aconseguit un acord històric de gestió les comportes del llac de l'Albufera, queda avançar en el par natural en la restauració d'elements del bosc de la Devesa, incidir en temes d'educació ambiental. Queda un poc abordar i posar en valor el parc natural com una de les principals fonts de recursos econòmics de la ciutat de València. La Devesa suposa una aportació econòmica important de la ciutat. S'està recuperant la pesca i s'ha augmentat, s'està recuperant l'anguila de l'Albufera i s'ha de vore amb una mirada el seu enorme valor econòmic de la ciutat.

Extra Test

Arxivat a:

Destacats