"SARC als pobles" obri la convocatòria 2022 amb més recursos per a les programacions culturals municipals

La Diputació destina 3.512.000 € per a programacions culturals municipals, permetent la sostenibilitat de molts d'aquests programes

Guardar

Una de les iniciatives realitzades gràcies al programa SARC als pobles
Una de les iniciatives realitzades gràcies al programa SARC als pobles

Torna el programa més important d'ajudes i subvencions als municipis en matèria cultural per part de la Diputació de València: SARC als pobles, després de dos exercicis molt difícils –2020 i 2021– amb una situació de pandèmia que va obligar a cancel·lar moltes programacions culturals municipals.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, indica que el programa SARC als pobles "és un puntal bàsic en el sosteniment de les programacions culturals, molt més per als pobles xicotets o amb menys recursos econòmics i de gestió".

"Confiem que la nova situació de la pandèmia permeta que totes les programacions de cultura arriben a bon port i es puguen utilitzar tots els recursos que ofereix la Diputació", afig el diputat.

Amb molta satisfacció, Rius també ha assenyalat que "enguany augmentem la dotació econòmica del SARC als pobles, amb un increment del 27% respecte de l'última edició anterior a la pandèmia, la de 2019".

Com tot els anys, el SARC, centre adscrit a l'àrea de Cultura de la Diputació i amb més de 30 anys d'existència, obri aquesta nova convocatòria per a impulsar les programacions culturals municipals.

Els ajuntaments i entitats locals menors interessades a obtenir les ajudes hauran de tramitar la sol·licitud utilitzant els formularis que es troben a la seua disposició en la carpeta telemàtica que facilita la Diputació. També, en aquelles localitats de menys de 5.000 habitants es podran justificar com a ajudes despeses destinades a festes populars.

Amb aquesta nova convocatòria, el SARC obri el ventall d'activitats susceptibles de ser subvencionades pels ajuntaments, que quedarien englobades en els apartats d'arts escèniques, arts plàstiques, audiovisuals i música, amb una especial atenció als grups que presenten repertori propi.

El termini de sol·licitud d'aquestes ajudes estarà obert fins al pròxim 24 de març.

Tornen els programes intermunicipals

A més de les ajudes generals a les programacions culturals de tots els pobles de la demarcació de València, el SARC torna a activar els programes culturals intermunicipals. Es tracta de programes cooperatius entre ajuntaments en matèria cultural, que permeten realitzar activitats amb major projecció sobre el territori i amb la perspectiva d'arribar a un major nombre de localitats.

Aquests programes van ser interromputs durant la pandèmia, però l'última edició, de 2019, va arribar a implicar més de 150 ajuntaments valencians, que van preparar i realitzar més de 17 projectes conjunts en matèria cultural.

Els projectes intermunicipals compten per a l'exercici 2022 amb una dotació de 175.000 €.

Per al mes d'abril, el SARC té previst publicar noves convocatòries i ajudes per a premis literaris, festivals, mostres i certàmens, programacions de música clàssica, arts visuals i actes commemoratius.

Més endavant es publicaran també ajudes a la promoció dels Consells Municipals de Cultura.

Destacats