Aquesta és la programació de música i dansa de Caixaforum València de setembre a desembre

La nova programació inclou tres cicles 'Temporada musical', 'Dansa filmada' i 'Microconcerts'

Guardar

CaixaForum València. La Nube. Imatge de Máximo Garcia. Fundación ”la Caixa”
CaixaForum València. La Nube. Imatge de Máximo Garcia. Fundación ”la Caixa”

La nova programació de música i dansa de Caixaforum de l'últim trimestre de l'any inclou tres cicles: 'Temporada musical', 'Dansa filmada' i 'Microconcerts', a més de dos espectacles dirigits al públic familiar. Així , del 23 de setembre al 23 de desembre acollirà diferents obres amb les quals el públic valencià podrà gaudir.

El cicle 'Temporada musical' s'estrenarà el diumenge 22 d'octubre amb un concert a càrrec dels solistes vocals guanyadors de la Nota de premsa Salvat Beca Bach, que al costat del Bachcelona Consort interpretaran les Cantates BWV 162 i BWV 180 de Johann Sebastian Bach.

El 5 de novembre serà el torn de l'Alfredo Rodríguez Trio, un projecte liderat pel pianista cubà que li dona nom, una de les figures internacionals més rellevants del moment, que ha sigut nominat als premis Grammy. En aquesta ocasió vindrà acompanyat pel bateria Michael Olivera i per Yarel Hernández al baix elèctric.

El 19 de novembre, el centre cultural acollirà el concert de Sand&Soulshine Voices, una banda amb diversos orígens vocals i musicals els intèrprets dels quals ofereixen un estil dinàmic i únic que coqueteja amb el blues, el jazz, el funk i el soul.

El cicle finalitzarà el 10 de desembre amb la música de cambra de Dominik Wagner, el jove contrabaixista de 25 anys que acumula ja nombrosos assoliments com a solista, entre ells el premi OPUS Klassik com a artista revelació de l'any 2022. Wagner, acompanyat per la pianista Polina Sasko i la violinista Marie Kropfitsch, interpretarà obres d'Haydn, Piazzolla i Bottesini, entre altres.

Foto de archivo de Alfredo Rodríguez. Foto: Anna Webber
Foto d'arxiu d'Alfredo Rodríguez. Foto: Anna Webber

Dansa filmada

A més de tota aquesta música en directe, el centre cultural oferirà una cuidada selecció d'enregistraments en el marc del cicle 'Dansa filmada'.

Així, els diumenges 29 d'octubre, 12 i 26 de novembre, i 3 de desembre es projectaran els següents enregistraments: 'Jewels, el mundo de las joyas hecho ballet' en una de les obres més emblemàtiques de George Balanchine; 'Coppélia', una peça de dansa-teatre tan provocativa com a divertida, de la mà de la coreògrafa Maguy Marin; 'Un lago de los cisnes', reinterpretació del clàssic on els ballarins del Ballet Nacional de Noruega ballen literalment dins de l'aigua, i 'La dama de les camelias', basat en l'emblemàtic llibre d'Alexandre Dumas fill i amb música de Frédéric Chopin.

Microconcerts amb el talent local

En l'oferta musical d'aquesta nova temporada s'inclouen els consolidats 'Microconcerts', una sèrie d'actuacions musicals en xicotet format amb un ampli ventall d'estils que van des del jazz fins a la música clàssica, passant per l'electrònica, la cançó d'autor, el swing o les músiques del món. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació "la Caixa" que té l'esperit de recolzar a noves bandes locals amb l'objectiu d'oferir-los una plataforma on donar-se a conéixer o bé on experimentar amb el format o el repertori.

Els concerts tindran lloc els dissabtes del 23 de setembre al 23 de desembre amb dues passades, a les 18 i a les 19 h, i aniran a càrrec dels percussionistes de Sauti Duo; el guitarrista clàssic Alejandro Nogueres; el grup de cambra Trio Hécate; el Bavita Trio, amb la seua fusió de jazz i música clàssica índia, i finalment el Kaleidos Trio, que presentarà un repertori de música de cambra.

Público familiar

Per al públic familiar, el centre cultural presenta el cap de setmana dels dies 21 i 22 d'octubre l'espectacle Clarinetarium, a càrrec de l'Ensemble Una Cosa Rara.

Ajudats de tubs de plàstic, canyes i tot tipus d'utensilis, els artistes ensenyaran als més xicotets com funciona el clarinet a través de divertits experiments en un recorregut pels més de quatre-cents anys d'història de l'instrument que permet descobrir que la seua evolució va lligada a l'evolució de la música.

Completa aquesta programació, que farà les delícies de les famílies, Teranga. El llegat dels griots de Senegal, espectacle que el grup senegalés Djilandiang oferirà el 18 i 19 de novembre. Alguns dels seus membres són griots, figures habituals en les cultures de l'Àfrica occidental que s'encarreguen de mantindre viva i de transmetre la cultura oral  generació rere generació. Durant l'actuació, el públic descobrirà balls per a invocar la pluja, tambors que es comuniquen i cançons que recullen històries de respecte i pau.

Destacats