'Peter&Pan' trenca amb el clàssic amb teatre i música en directe en el Principal

La producció d'Escalante creada per la companyia valenciana LaMaR estarà en escena del 30 de setembre al 15 d'octubre

Guardar

Assaig de 'Peter&Pan' (María Cárdenas)
Assaig de 'Peter&Pan' (María Cárdenas)

"Segona estrela a la dreta i tot recte fins a l'alba". Les coordenades que van marcar la nostra infància transformaran del 30 de setembre al 15 d'octubre l'escenari del Teatre Principal de València amb 'Peter&Pan', una obra de teatre amb música en directe que trencarà amb el clàssic de James Matthew Barrie que ha il·lusionat a tantes generacions.

Escalante, el teatre de la Diputació de València, produeix aquest gran espectacle sota la direcció de Xavo Giménez i María Cárdenas (La Teta Calva) i amb la creació de la companyia valenciana LaMaR, fundada per A+ Soluciones Culturales.

Un segell valencià que s'estén a la major part de l'equip artístic. En escena, els intèrprets (i músics) que donaran vida als personatges són Juli Cantó, Guille Zavala, Merce Tienda, María Guerra, Neus Alborch, Leo de Bari i el mateix Xavo Giménez. Darrere de l'escenari estan Laura Bellés com a ajudant de producció; Ana Garay en el vestuari; Mingo Albir en il·luminació; Yapadú a càrrec del disseny sonor; Carles Chiner en la composició musical; Jokin Oregi com a assessor creatiu; Los Reyes del Mambo en l'escenografia; Pascual Peris en la confecció del vestuari; Sergio Ibáñez com a regidor i Ana Giménez com a autora del dossier pedagògic.

Equip d'actors i actrius de 'Peter&Pan'
Equip d'actors i actrius de 'Peter&Pan'


Campaneta, Peter, Pan... es reuniran amb el públic, però no com conta la història original. "Si la gent busca alguna cosa amb una certa espectacularitat, com diu la nostra Campaneta, que es pose Disney Channel", adverteix Giménez.

Per part seua, Laura Marín i Mari Ángeles Marchirant, fundadores de A+ Soluciones Culturales, avancen que 'Peter&Pan' "fa al·lusió a l'abandó, a la por, la soledat, l'ancianitat, la malaltia, la mort... i permet fer un passet més cap a l'acceptació i el respecte als nostres majors en una societat que sembla tindre por de créixer i a envellir".

Il·lusió i no por per créixer

'Peter&Pan' revisa la història original de J.M. Barrie per a reivindicar la il·lusió per créixer i gaudir de cada moment com féiem en la nostra infància. Precisament, la història parteix de la mirada d'un ancià sense memòria que, des de la residència, recorda la seua infantesa i la fantasia que li envoltava.

Cartell de Peter&Pan al Teatre Principal
Cartell de Peter&Pan al Teatre Principal


L'acció se situa en una antiga fira abandonada i apagada en l'oblit que, segons avança l'Escalante, haurà de tornar a brillar de la mà dels seus personatges. De la mà d'una Campaneta que, tal com conta la seua intèrpret, Merce Tienda, ja no està cosificada ni és una jove fada dolça. O d'una Capitana Garfi molt complexa que no sols s'enfrontarà a Pan, sinó que descobrirà noves emocions al llarg de l'obra, en paraules de Neus Alborch, qui dona vida a aquest personatge ara femení.

Tot això, amb missatges que connecten amb el públic infantil però també amb l'adult, que trobarà en aquesta obra una crida al gaudi del dia a dia i al record entranyable de la seua infantesa. Amb música creada expressament per a l'espectacle de Carlos Chiner fonamental perquè el missatge arribe.

'Peter&Pan' s'estrena aquest dissabte 30 de setembre com a tret d'eixida de la Temporada 23-24 d'Escalante, encara que podrà gaudir-se en el Teatre Principal de València fins al 15 d'octubre en les seues funcions per a públic general. Una oportunitat per a redescobrir al personatge que promet no deixar indiferent a ningú.

Arxivat a:

Destacats