L’Orquestra de València interpreta en la Llotja el "Concierto Levantino" de Palau i la Novena de Dvořák

El concert, que és gratuït, es celebrarà el divendres 29 d'abril a les 19:30 hores

Guardar

Imatge d'un concert de l'Orquestra de València a la Llotja de la Seda
Imatge d'un concert de l'Orquestra de València a la Llotja de la Seda

L'Orquestra de València pujarà demà divendres, a les 19.30 hores, a l'escenari habilitat de la Llotja, per a oferir al públic assistent i sota la batuta de Ramón Tebar, un programa que començarà amb el "Concierto levantino" per a guitarra i orquestra del compositor valencià Manuel Palau, que serà interpretat pel concertista José Luís Ruiz del Puerto. La cèlebre Simfonia núm. 9 "Del Nou Món" d'Antonin Dvořák, completa aquest nou concert fora d'abonament de la formació simfònica valenciana.

D'aquesta manera, la Llotja de la Seda rep la visita de l'Orquestra de València, i, en aquest sentit, la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha volgut destacar el fet que "reivindiquem tant el nostre patrimoni arquitectònic com el musical, ja que poder escoltar en un lloc tan emblemàtic el "Concierto levantino" del gran compositor valencià Manuel Palau, tan vinculat a la trajectòria del Palau de la Música, respon a l'esperit de la nostra temporada i és una oportunitat que veritablement cal experimentar".

El programa s'iniciarà amb el "Concierto levantino" de Manuel Palau, una obra estrenada a Madrid el 1949 amb Narciso Yepes i l'Orquestra Nacional dirigida per Ataulfo Argenta, i que l'Orquestra de València afegiria al seu repertori el 1959, amb el mateix Yepes com a concertista i sota la direcció de Ramón Corell. En la segona part, es podrà escoltar la Simfonia núm. 9 en mi menor, op. 95 "Del Nou Món" d'Antonín Dvořák, sorgida del periple nord-americà del compositor txec, i en la qual va incloure elements del folklore d'aquell país.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat respecte a aquest programa que el públic "podrà gaudir tant d'una obra mestra del simfonisme de tots els temps com és la novena de Dvořák, com també de l'ofici i de la inspiració mediterrània del concert del valencià Manuel Palau, representatiu de l'època daurada de la guitarra espanyola, i que no se sol interpretar en l'actualitat malgrat el gran acolliment que va tindre en la seua estrena".

El concert té un aforament limitat, és gratuït i la reserva de localitats és a través de la web de l'auditori www.palauvalencia.com. Aquest programa ja està esgotat i demà eixiran les localitats que marca la llei, que sols podran ser reservades a través de la mateixa web.

José Luis Ruiz del Puerto va estudiar guitarra en el Conservatori Superior de Música de València i posteriorment va perfeccionar els seus estudis a Alacant, París i Salzburg. El compositor Llácer Pla, amb qui va estudiar anàlisi musical i tècniques de composició, va exercir una notable influència en el seu desenvolupament estètic i musical i va despertar el seu interés cap a la música contemporània. Ha fet l'estrena absoluta de més de 40 obres a solo i 6 concerts com a solista amb orquestra, i ha fet el primer enregistrament de moltes d'aquestes. Ha actuat a Espanya, Mèxic, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Àustria, Romania, Anglaterra, Portugal, Irlanda, Alemanya, Turquia, Rússia i el Marroc.

Destacats