Òpera i concerts gratis aquest estiu per tota la Comunitat Valenciana

La gira 'Les Arts amb Tu' ofereix 29 sessions gratuïtes durant els mesos de juny, juliol i setembre en diversos municipis

Guardar

Òpera La Bohème al Palau de Les Arts
Òpera La Bohème al Palau de Les Arts

Òpera, recitals, música de cambra i música simfònica arriben a diversos punts de la Comunitat Valenciana durant aquest estiu de manera gratuïta. Aquesta iniciativa s'emmarca en la tercera edició de la gira 'Les Arts amb Tu' i oferirà un total de 29 sessions que es divideixen en huit recitals lírics, huit concerts amb formacions de cambra, cinc concerts simfònics i huit representacions de l'òpera 'El tutor burlat', de Martín i Soler.

Aquestes actuacions es realitzaran de la mà dels artistes del Centre de Perfeccionament, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) i el camió escenari de 'Les Arts volant'. Així, les dues capitals culturals valencianes, Alzira i Aielo de Malferit, juntament amb altres 20 municipis de Castelló, València i Alacant, rebran la visita dels actius artístics del teatre en els mesos de juny, juliol i setembre dins d'aquesta iniciativa impulsada pels Arts i Cultura de la Generalitat, per a oferir una programació artística vertebradora i de proximitat, accessible a tota la ciutadania.

Com a principal novetat en aquesta edició, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, com a formació simfònica, adquireix un major protagonisme amb programes dissenyats 'ad hoc' per a aquesta gira i sota els mateixos estàndards artístics que els concerts que compondran la programació de l'Auditori en 'Les Arts és Simfònic'.

Representació de l'òpera 'Peter Grimes' al Palau de Les Arts
Representació de l'òpera 'Peter Grimes' al Palau de Les Arts

Calendari d'actuacions

El calendari d'actuacions comença aquest cap de setmana amb la visita del camió de 'Les Arts volant' a Crevillent el dissabte 18 de juny, dia en què també els artistes del Centre de Perfeccionament oferiran un recital líric a l'Eliana. Aquest mateix mes, les diverses parades de la gira inclouen Aiora (23 de juny), Alzira (23 de juny i 1 de juliol), Aielo de Malferit (25 de juny i 15 de juliol), Sagunt (25 de juny), Sueca (26 de juny) i Vinaròs (30 de juny).

La programació continuarà durant el mes de juliol a Carcaixent i Xest (1 de juliol), Torrent i la Vilavella (3 de juliol), Cocentaina (13 de juliol), Benifaió (15 de juliol), Benlloc (16 de juliol), Museros (17 de juliol), Énguera i el Pinós (21 de juliol), per a concloure a Llíria els dies 23 i 24 . Així mateix, Les Arts acollirà dues funcions de l'òpera 'El tutor burlat' els dies 9 i 10 de juliol dins de la doble jornada de 'Nit a Les Arts'.

'Les Arts amb Tu' marcarà també l'inici de l'activitat de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana en el mes de setembre. D'aquesta manera, i dins de l'aposta per una programació deslocalitzada, James Gaffigan, director musical de Les Arts, inaugurarà la dessetena temporada l'1 de setembre a Altea, amb obres d'Esplá, Mozart i Schumann en el faristol, un programa que repetirà el dia 2 d'aquest mes a Torrent, i el dia 3 a Torrevella.

A més, Pablo González, reconegut com una de les batutes espanyoles amb més projecció, visitarà Alzira amb l'OCV el 10 de setembre, amb peces de Juanjo Colomer, Rodolfo Halffter i Antonín Dvořák, el mateix repertori que dirigirà un dia després a l'Auditori de Les Arts en la Jornada de Portes Obertes.

Arxivat a:

Destacats