Nou èxit de l'Orquestra de València en la seua visita a París

Guardar

OV Liebreich Richter. Live Music Valencia
OV Liebreich Richter. Live Music Valencia

La històrica Salle Gaveau de París (França) va ser l'escenari on l'Orquestra de València va realitzar ahir divendres un gran concert, davant el nombrós públic parisenc congregat que va omplir la sala, i que va ser dirigit pel seu titular, el mestre Alexander Liebreich. L'alcalde de València, Joan Ribó, va assistir a aquest concert extraordinari, acompanyat per la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, i pel director del Palau, Vicent Ros. Una cita, que, a més, va comptar amb l'assistència de l'ambaixador d'Espanya a França, Victorio Redondo i l'ambaixador delegat permanent de la Unesco, José Manuel Rodríguez Uribes, com també el reconegut compositor francés Pascal Dusapin.

D'aquesta manera, la formació simfònica valenciana torna a eixir amb gran èxit a l'estranger després de dotze anys, i, en aquesta ocasió, a la capital francesa després de 72 anys, quan va ser dirigida pel mestre José Iturbi. Però a més a una sala, la Gaveau, tan vinculada i tan vital per a Iturbi en la seua trajectòria docent i interpretativa, ja que va oferir nombrosos recitals en eixe escenari. L'alcalde Joan Ribó ha valorat molt positivament aquesta visita a París, i ha ressaltat el "gran èxit de tota l'organització, amb un gran concert en una sala plena i en un dia que estava plovent moltíssim, el que demostra la voluntat de l'Orquestra en la seua internacionalització".

El programa del concert es va obrir amb l'obra per a corda del compositor ucraïnés Valentin Silvestrov titulada "Stille Musik", en suport al poble ucraïnés i en decidit rebuig a la guerra. El públic va rebre amb una forta ovació esta sentida composició. En aquest sentit, l'alcalde ha volgut recordar els primers minuts del concert amb la interpretació d'aquesta obra, un fet "molt important en aquests moments, per la situació de la població ucraïnesa per la invasió russa".

Va continuar el programa amb la partitura impressionista Ma mere l'oye, de Maurice Ravel, de molt significat històric, ja que precisament va ser estrenada en la mateixa sala. El cicle de cançons Les Nuits d'eté, op. 7, d'Héctor Berlioz, sobre sis poemes de Théophile Gautier, va ser cantada per l'extraordinària mezzosoprano alemanya Anna Lucia Richter, que va obtenir també el reconeixement del públic. L'obertura La Capricciosa Corretta, del compositor valencià Vicente Martín i Soler, i la romàntica Simfonia núm. 5 "Reforma" de Félix Mendelssohn, van completar el programa que va obtenir caloroses ovacions i que van propiciar un bis, també amb la mezzosoprano de la cèlebre escena en la Taberna de Lilas Pastia, de l'òpera "Carmen" de Bizet.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, s'ha mostrat molt satisfeta per aquesta eixida i ha destacat "la molt bona assistència i entrega del públic francés, que va respondre amb calidesa a la gran qualitat demostrada per l'Orquestra de València en aquest concert".

Per a l'organització d'aquesta eixida internacional, des del Palau de la Música de València s'han establert contactes amb institucions de diferent caràcter, com la Unesco, la Cambra de Comerç, el Consolat d'Espanya a París, i la col·laboració de Visit València, que han donat suport a aquesta visita.

Destacats