Les 'Nits d'estiu' arriben a Caixaforum València

La Fundació "La Caixa" presenta en la ciutat la programació cultural per a gaudir l'última nit de juny i les de juliol

Guardar

Interior de CaixaForum València (Máximo Garcia)
Interior de CaixaForum València (Máximo Garcia)

Caixaforum València inaugura hui la programació de les 'Nits d'estiu' en les quals es realitzaran múltiples activitats per a celebrar l'arribada del nou centre cultural a l'Àgora de la Ciutat dels Arts i les Ciències de València. Les cites estiuenques amb els concerts, poesia, música, cinema i arts escèniques se celebraran del 30 de juny al 28 de juliol en el nou centre cultural, inaugurat el passat 21 de juny.

Programació de les Nits d'Estiu

El dijous 30 de juny a les 22h s'inauguraran aquestes nits amb la performance de Rossy de Palma i Pi Piquer anomenat "Brossy", inspirada en la relació d'amistat entre l'artista Joan Miró i el poeta Joan Brossa. Les dues artistes asseguren que l'espectacle explora el surrealisme, el dadaisme i l'expressionisme lúdic. A més, inclou la música de Carlos Santos i cançons de Miguel Poveda.

Rossy de Palma i Pi Piquer
Rossy de Palma i Pi Piquer

El dimarts 5 de juliol a les 20h es farà un concert a les mans de l'artista valencià Héctor Arnau i el músic belga Manu Louis. La proposta, "Les vacances tristes", està formada per cançons marcades pel jazz, l'electrònica i l'indie. En el seu treball reflexionen sobre el turisme impossible, l'algaravia dels aeroports i la dissolució dels monuments nacionals.

Héctor Arnau y Manu Louis
Héctor Arnau i Manu Louis

A més, el mateix dimarts 5 de juliol a les 22h l'artista nacional Joana Serrat posarà música a la road movie 'Una història vertadera' (David Lynch, 1999). La seua música nostàlgica i amb aire folk acompanyarà als plànols a càmera lenta i els bells paisatges de la cinta d'autor del mestre Lynch.

Joana Serrat
Joana Serrat

El dimarts 12 de juliol a les 21h es pujarà a l'escenari Dani Nel·el, un dels saxofonistes més destacats de l'escena jazzística. Intepretarà el seu àlbum "Noir" per a celebrar els més de deu anys des del seu llançament. En aquest àlbum, Dani Nel·ho va aprofitar per a posar una influència de la novel·la negra i així construir una atmosfera personal i emocional.

El saxofonista Dani Nel·lo
El saxofonista Dani Nel·el

La cantautora CARLA cantarà dimarts que ve 19 de juliol a les 22h. En la seua actuació, en la qual posarà la banda sonora a "Gravity" (Alfonso Cuarón, 2013), la cantant donarà el seu toc melòdic i personal a les imatges que donen vida a aquesta aventura espacial de ciència-ficció.

La cantautora CARLA
La cantautora CARLA

El dijous 28 de juliol a les 21h la intèrpret de música cèltica i diva escocesa Julie Fowlis presentarà el seu cinqué àlbum "Alterum". En ell, es podran escoltar cançons de nova creació i de diferents procedències que conviuen en harmonia. A més, el seu nou projecte presenta una musicalitat sense límits i amb l'habilitat innata de l'artista per a creuar fronteres culturals i estilístiques.

La música Julie Fowlis
La música Julie Fowlis

I, finalment, el dimarts 31 de juliol a les 20h els poetes Ajo i Nacho Mastretta posaran fi a les activitats de les 'Nits d'Estiu'. Inauguraran un nou espectacle amb microcancions i un show improvisat que es va construint a temps real en el qual es dediquen a posar-li proves a l'infinit per a veure si es resisteix a força de cançons diminutes i anticancions.

El duo Ajo y Nacho Mastretta
El duo All i Nacho Mastretta
Destacats