Nadal a l’Escalante convida a tota la família a somiar desperts amb dinosaures amb corbata i un nàufrag feliç

Despertar els sentits de tota la família és el que perseguix este cicle del teatre de la Diputació, que este desembre i gener s'instal·la al Principal

Guardar

Escalante Navidad
Escalante Navidad

Despertar els sentits de tota la família és el que perseguix el cicle Nadal a l'Escalante, que este desembre i gener s'instal·la al Teatre Principal. En esta cita nadalenca amb les millors arts escèniques, el Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, presenta dos espectacles imaginatius en els quals l'enginy i la fantasia ballen al ritme de la música en directe.

Com destaca la diputada de Teatres Glòria Tello, "el cicle Nadal a l’Escalante és ja tot un referent en l'oferta teatral d'estes dates, una oportunitat d'oci per a acostar el teatre a xiquets i xiquetes amb una programació de contrastada qualitat en la qual la diversió i l'aprenentatge van de la mà".

Titelles-animals i una illa deserta

Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut, la companyia Títeres Etcétera desembarcarà en València el 27, 28 i 29 de desembre amb Soñando el carnaval de los animales. A partir del Preludio a la siesta de un fauno de Debussy i El carnaval de los animales de Camille Saint-Saëns, el muntatge, estrenat en 2004 en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, oferix una desfilada musical en què coneixerem a una fauna molt extravagant de peixos i mars fascinants, dinosaures amb corbata, cignes ballarins o elefants bojos.

Un espectacular i divertit festeig de titelles-animals que recreen escenes màgiques en 15 peces musicals embolicades per la fantasia i interpretades en directe per 11 músics. Un concert envaït per l'humor i la poesia, per animals que sorgixen de la mateixa música i un encadenament de sorpreses. Un muntatge per a xiquets i xiquetes a partir de tres anys amb música per a somiar desperts. Amb més de 33 anys de recorregut professional, Títeres Etcétera s'ha consolidat com una de les companyies més reconegudes en l'àmbit internacional per l'acurada cura dels elements plàstics que componen l'escena i per la innovació de les seues propostes.

I amb la música també com a protagonista, Nadal a l'Escalante donarà la benvinguda al nou any amb l'adaptació d'un dels clàssics de Defoe, Crusoe, que arribarà al Teatre Principal els dies 3 i 4 de gener. La història de Robinson Crusoe que la companyia Markeliñe ha actualitzat i revisat per al públic familiar bolca en l'escenari una metàfora de la vida, suggeridora, imaginativa i divertida, en la qual el nàufrag aprén a viure pels seus propis mitjans en una illa solitària. Amb una construcció escènica basada en la polivalència dels objectes, un potent treball actoral de teatre gestual i un perfecte equilibri entre la comèdia i la tendresa, la companyia, experta en adaptacions de clàssics, potència esta història amb la música en directe de Roberto Castro. Un treball reconegut este mateix any amb el Premi Feten 2020 a la Millor Música.

Arxivat a:

Destacats