"Múltiple", la nova pel·lícula del responsable de la clàssica "Sexto sentido"

Guardar

pelicula Múltiple
pelicula Múltiple

Night Shyamalan és el responsable de vertaderes obres de la cultura popular com a Sexto sentido i la recordada Señales. Després d'eixe joc de gèneres que és La Aldea, les seues últimes pel·lícules no havien tingut una bona recepció. Però ha vingut a reivindicar-se amb la seua nova producció.

En Múltiple el "vilà" està encarnat per James McAvoy, qui, en una excel·lent actuació, aconsegueix interpretar a 23 personalitats diferents que s'intercalen entre Hedwig, Dennis, etc. (xiquet, dona, artista, home amb trastorn obsessiu compulsiu, etc.) que segresten a tres xiquetes. Al principi no sabem molt bé per què, però entenem que totes eixes personalitats esperen l'arribada de la Bèstia, presumiblement la personalitat número 24.

Amb pocs actors i una dinàmica frenètica, el film es vincula al thriller i al mateix temps una temàtica que sempre ha obsessionat al director d'origen indi: els misteris de la ment humana, juntament amb la gran capacitat que guarda, i com esta és capaç d'eixir dels perills més atroços.

Múltiple, o Split en idioma original —alguna cosa així com "dividit" en anglés— no és una pel·lícula qualsevol i significa un desafiament per als quals no coneixen a Night Shyamalan i un goig per a aquells que intentaran dilucidar quin serà esta vegada l'estratègia narrativa per a sorprendre'ns.

Als detectius nostàlgics: atenció a l'escena final.

Arxivat a:

Destacats