La 'Mostra del Canvi Caixa Popular' reflecteix en forma de fotografia la petjada del canvi climàtic en el nostre entorn

El pròxim 18 d'octubre, Caixa Popular inaugurarà l'exposició de la Mostra del Canvi al Jardí Botànic de València

Guardar

Fotografia 'Canvi climàtic… conseqüències desastroses’ de Teresa Lurbe, guanyadora de la Mostra del Canvi Caixa Popular
Fotografia 'Canvi climàtic… conseqüències desastroses’ de Teresa Lurbe, guanyadora de la Mostra del Canvi Caixa Popular

La Mostra del Canvi Caixa Popular torna, per segon any consecutiu, amb un concurs i exposició fotogràfica que té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat de combatre el canvi climàtic. Una acció conjunta per a reduir l'impacte que l'ésser humà està tenint sobre l'entorn i el territori valencià. D'aquesta manera, i amb la intenció que vegem les conseqüències actuals – ambientals i socials – del calfament global; però sobretot per a generar un sentiment d'apoderament social, la Mostra del Canvi Caixa Popular s'aferma com eixe aparador perquè siga la mateixa societat la que reclame, als diferents agents socials i econòmics, responsabilitats per a protegir el futur de la nostra terra.

Una reivindicació en forma de fotografia que, ara, s'exposarà al Jardí Botànic de València del 18 d'octubre al 6 de novembre. Com ha explicat Adrián Caballero, Responsable d'Acció Social i Sostenibilitat de Caixa Popular, "la Mostra té un objectiu clar: reflectir el que els ulls dels valencians i valencianes estem captant. Per a Caixa Popular l'entorn valencià és molt important, ens considerem una entitat verda, que treballa la sostenibilitat interna d'una forma molt contundent, però que a més està treballant amb associacions i societat civil que volen custodiar i cuidar la nostra terra".

En aquest sentit, ha afegit Caballero, "per a nosaltres és molt important, com a cooperativa, perquè els treballadors i treballadores som també els amos de l'entitat, però també com a veïns i veïnes de pobles i barris valencians protegir la nostra terra del canvi climàtic. Per tant, tenim molt clar que la cooperativa i els seus recursos han de ser una eina per a un canvi verd de la societat valenciana".

Cal destacar que Caixa Popular duu a terme, des dels seus inicis, diferents línies de treball mediambientals i socials per a, entre altres objectius, garantir la conservació del medi natural, complementant aquestes accions amb col·laboracions com les que realitza amb Acció Ecologista Agró o la Fundació Oceanogràfic per a la conservació de la biodiversitat.

Fotografía 'Riba roja en Llamas' de Fernando Dario Cardozo. Segon premiat de la Mostra del Canvi
Fotografía 'Riba roja en Llamas' de Fernando Dario Cardozo. Segon premiat de la Mostra del Canvi

Una mirada cap al patrimoni natural valencià

Amb aquest concurs fotogràfic, conta Adrián Caballero, "volem fomentar una col·laboració directa amb la societat valenciana; volem les mirades dels qui estan veient el canvi climàtic i les catàstrofes que comporta; la mirada de qui veu la sequera, la riuada, les platges desapareixent, el foc menjant-se el nostre patrimoni natural, el riu contaminat, la biodiversitat en perill... En definitiva, amb aquest projecte volem que eixes mirades valencianes arriben a tota la societat per a, entre tots, treballar en una mateixa direcció: cuidar els nostres espais naturals i exigir als agents implicats una lluita ferma i compromesa contra el canvi climàtic".

Una iniciativa que, en aquesta segona edició, ha aconseguit consolidar-se i, sobretot, aconseguir un major abast. Teresa Lurbe amb la seua obra 'Canvi climàtic... conseqüències desastroses' ha aconseguit conquistar al públic acumulant més 'm'agrada' en xarxes socials i, per tant, alçant-se amb el primer premi del concurs Mostra del Canvi Caixa Popular. La segona posició ha anat per a Fernando Dario Cardozo amb 'Riba-roja en Llamas'; mentre que la fotografia 'El charco de los niños' de Juanma García Lujan ha quedat en tercera posició.

Aquestes tres fotografies s'uniran a les set finalistes, triades per un jurat dirigit per Adrián Caballero, responsable d'Acció Social i Sostenibilitat de Caixa Popular, i compost a més per Ismael Lozano, treballador de Caixa Popular i guanyador del concurs de fotografia del Consell Social de l'entitat; Silvia Díez, treballadora de Caixa Popular i membre del Comité de Responsabilitat Social de l'entitat; i dos experts externs com són Cristina Fernández, responsable de Social Mèdia a l'Agència de Comunicació d'Èxit Up, i Andreu Escrivà Garcia, ambientòleg, divulgador, investigador i escriptor de llibres com "Encara no és tard" o "I ara jo què faig?".

Fotografia 'El charco de los niños' de Juanma García Lujan. Tercer premiat
Fotografia 'El charco de los niños' de Juanma García Lujan. Tercer premiat

Un total de 10 fotografies conformaran, així, la mostra que recorrerà diferents espais de la Comunitat Valenciana, des d'oficines de Caixa Popular fins a espais socials o públics que el sol·liciten.

La Mostra del Canvi Caixa Popular arranca, d'aquesta manera, el pròxim dimarts, 18 d'octubre, al Jardí Botànic de València, amb un acte en el qual, a més, intervindrà el director d'aquest espai, Jaime Guemes, juntament amb l'ambientòleg i escritor Andreu Escrivà. Així mateix, participaran tant els tres premiats del concurs, com l'associació Xuquer Viu, que ha sigut triada per la guanyadora (Teresa Lurbe) perquè Caixa Popular li faça lliurament de la donació de 500 €. La resta de premis ha sigut de 200 € per al segon i 100 € per al tercer.

Si tu també vols formar part del canvi, pots assistir a aquest esdeveniment d'inauguració de l'exposició de la Mostra del Canvi Caixa Popular inscrivint-te a través d'aquest enllaç: https://www.caixapopular.es/va/inauguracio-mostra-del-canvi.

Destacats