Marcos Farina realitzarà la imatge de la temporada 23-24 de l'Escalante

Guardar

Marcos Farina realitzarà la imatge de la temporada 23-24 de l'Escalante
Marcos Farina realitzarà la imatge de la temporada 23-24 de l'Escalante

Marcos Farina Fernández realitzarà la imatge gràfica de la temporada 23-24 de l'Escalante Centre d'Arts Escèniques, depenent de la Diputació de València. El comité de selecció, format per professionals del disseny, la il·lustració i la comunicació, ha triat el dissenyador gràfic i il·lustrador argentí a través de la crida a projecte finalitzada el passat 18 de març de 2023.

A la convocatòria pública promoguda per l'Escalante Centre d'Arts Escèniques s'han presentat un total de 45 professionals i empreses creatives del món del disseny, la il·lustració i la comunicació, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta de l'Estat. 

El comité de selecció ha estat format per la coordinadora artística, Marylène Albentosa com a presidenta i per representants del sector de la il·lustració, el disseny i la comunicació, com és el cas de Francisco Parreño, de l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV); d'Adelina Ester Vila, de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); i de Paula Benlloch, de ComunitAD-Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana.

El jurat ha valorat les propostes en funció de la seua adequació a la idea d'infància i joventut que promou l'Escalante, l'ús de la forma i composició, el cromatisme, l'expressivitat, l'estètica i acabats i l'originalitat i creativitat. L'obra de Marcos Farina ha sigut la que ha obtingut la màxima puntuació per la seua "modernitat, frescor, originalitat, colorit, innovació i ús de codis més actuals".

Sobre Marcos Farina

Marcos Farina Fernández (Buenos Aires, 1984) és dissenyador gràfic per la Facultat d'Arquitectura, Disseny i Urbanisme de la Universitat de Buenos Aires (UBA) i llicenciat en Arts Visuals per la Universitat Nacional de les Arts de l'Argentina (UNA). A més, ha sigut docent de Morfologia en la Càtedra Brignone i d'Il·lustració en la Càtedra Daniel Roldán de la UBA, així com de l'Escola Roseti.

Actualment, resideix a València i treballa com a dissenyador freelance i autor de llibres. En aquest sentit, ha sigut seleccionat per a l'exposició d'il·lustradors de la Bologna Children's Book Fair en 2020, ha rebut el Premi a Millor Llibre Il·lustrat en 2019 per 'Dime cómo vuelas' i ha guanyat el Junior Jada 2017-Design Award pel llibre 'Welcome To London', entre els seus últims reconeixements.

"És difícil explicar el meu estil, però puc dir que done molta prioritat als dibuixos i als colors a l'hora de compondre, amb una vinculació entre els oficis artesans i artístics aplicada a les il·lustracions", assenyala.

Així, Farina realitzarà per primera vegada la imatge gràfica d'una entitat cultural de València amb la seua selecció per a la pròxima temporada de l'Escalante. "Estic molt content per aquest repte i per treballar en equip amb l'Escalante per a posar-nos a la feina amb els dissenys de les seues propostes escèniques per a 2023-2024".

Arxivat a:

Destacats