Ximo López inaugura la segunda edición de Promercat-València Film Market

Más de un centenar de profesionales del cine y televisión participarán en este mercado audiovisual de coproducción

Guardar

Ximo López en l'obertura de la segona edició de Promecat-València
Ximo López en l'obertura de la segona edició de Promecat-València

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, ha inaugurat la segona edició de Promercat-València Film Market, un mercat professional dirigit al sector audiovisual per a poder impulsar-lo en l'àmbit de la coproducció en la Comunitat Valenciana i així poder establir llaços entre els diferents professionals del sector.

López ha assegurat que “la visualització de projectes audiovisuals, la cristal·lització de coproduccions i l'adquisició de continguts són realitats que es generen des de Promercat”. “Això és clau per a afavorir el nostre sector audiovisual i impulsar-ho en l'àmbit autonòmic, estatal i internacional” ha afegit.

Programa de Promercat

Aquest dimecres 29 ja s'ha produït la inauguració al matí a mà de Ximo López. En acabar, s'ha donat una xarrada sobre les institucions públiques davant la coproducció audiovisual. Aquesta sessió ha comptat amb la participació d'Abel Guarinos, Director General de l'IVC; Francisco Vargas, Director d'Audiovisuals de l'ICEC; i Andreu Manresa, Director General d'IB3.

En la segona sessió de la jordana s'exposen les claus de la temporada 2022-2023 amb les intervencions del director de Continguts d'À Punt, César Martí; el Director d'IB3 TV, Joan Carles Martorell, el cap de Ficció de TVC, Oriol Sala Patau i el Director de l'àrea de Cinema de TVE, José Pastor. De 12.00 a 14.00, es projectaran dotze projectes de ficció: llargmetratges, sèries i minisèries tant en castellà com en valencià. A la vesprada tindran lloc les reunions B2B entre els representants de projectes i els productors convidats.

En la primera sessió del dijous 30, el director General de la SPTCV, Antonio Rodes, donarà una xarrada sobre els reptes i oportunitats per al món audiovisual. Després d'aquesta, el coordinador editorial de Filmin, Joan Sala, parlarà sobre el món Filmin. La tercera sessió tractarà sobre el pas del desenvolupament a l'execució i els models per a crear la coproducció a mà de la Productora Executiva en Warner Bros Discovery, Marina Martín; la Productora Ejectuvida de A3media Gemma Vidal i la Productora Executiva Quatre Films Alejandra Mora. De 12.00 a 14.00, es projectaran de nou dotze projectes de tota mena: llargmetratges, sèries i minisèries tant en castellà com en valencià. Per a acabar la jornada, es farà una xarrada per a conéixer de primera mà claus per als actors i actrius valencianes i posteriorment es farà un diàleg a mà de l'Observatori Cultural de la Universitat de València.

El divendres 1 de juliol, la jornada començarà amb la clausura de ProMercat a mà del Director de Cinema Jove Carlos Madrid i del Coordinador de ProMercat Francesc Felipe. Pocs minuts després, es donarà pas a l'experta en nous models de distribució audiovisual, Elena Neira, perquè parle de les tendències en la ficció 2023. I, finalment, es procedirà a projectar de nou dotze projeccions per a tancar la jornada.

Promercat - València Film Market
Promercat - València Film Market

 

Entitats col·laboradores i participants

Aquesta edició està formada per Cultura de la Generalitat Valenciana al costat de l'Institut Valencià de Cultura, amb el suport d'À Punt, Cinema Jove i l'IVAM.

A més, compte amb la col·laboració de TV3; IB3; l'Institut Català de les Empreses Culturals; l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual; Màlaga Festival Industry Zone; Adapta Market; l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians; VLC Film Office; el Col·legi Major Rector Peset i Observatori Cultural de la Universitat de València; Escriptors de l'Audiovisual Valencià; Productors Audivusales Valencians (PAV); Associació Valenciana d'Empreses de Producció Audiovisual; l'Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents (AVAPI); l'Associació Valenciana d'Empreses i Productors d'Animació (AVEPA); l'Associació Alacant Audiovisual (AAA); Productors Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB); Productors Audiovisuals Federats (PROA); Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i Productors Independents (AVANT) i la Fundació SGAE.

Aquesta segona edició se celebrarà a València des del 29 de juny a l'1 de juliol de 2022 amb la presència de televisions i grans plataformes de continguts com Warer Bros, Mediapro, Discovery, Atresmedia i Movistar+.

Arxivat a:

Destacats