'Llíria est Edeta', un homenatge al descobriment del mosaic romà dels 'Dotze Treballs d'Hèrcules'

Els actes commemoratius acaben aquest diumenge amb la reproducció del mosaic

Guardar

edeta2
edeta2

Llíria celebra, com cada any, la seua tradicional Fira i Festes de Sant Miquel. No obstant això, enguany, aquesta celebració és, encara, més especial. I és que aquest municipi valencià celebra el centenari del descobriment del mosaic romà dels 'Dotze Treballs d'Hèrcules'. Una data més que important, ja que se celebra un dels descobriments arqueològics més importants del nostre país.

En aquest sentit, des del Consistori s'ha volgut realitzar un homenatge molt especial a aquesta gran troballa. Així, a part de l'espectacle poètic-musical 'Dotze Treballs d'Hèrcules', que es va realitzar el passat 15 de setembre, València Extra ha assistit a l'espectacle 'Llíria est Edeta', un altre acte commemoratiu, que va tenir lloc anit, en la Plaça Major de Llíria, i que va aconseguir reunir a un gran nombre de veïns que no es van voler perdre aquest singular esdeveniment.

Aquesta obra, creada per la companyia de teatre 'La Fam', mostra una part de la història de Llíria, així com un reflex del descobriment d'un valuós mosaic que forma part del seu patrimoni històric i cultural. Els actes commemoratius dedicats a aquest tresor edetà acabaran aquest diumenge, 24 de setembre, amb la inauguració de la reproducció del mosaic.

edeta7

edeta6

edeta5

edeta4

edeta3

edeta2

edeta1

Arxivat a:

Destacats