Liars, l'iceberg d'un somni

La websèrie de 'terror' ja ha publicat dos tràilers amb una gran acceptació per part del públic

Guardar

FB_IMG_14719826580845305
FB_IMG_14719826580845305

"Què és la vida? Un frenesí. Què és la vida? Una il·lusió, una ombra, una ficció, i el bé més gran és xicotet: que tota la vida és somni, i els somnis, somnis són" versos de Calderón de la Barca que conviden a pensar que algunes de les coses que vivim o imaginem es queden en açò, en somni. No obstant això, els somnis, somnis poden ser però amb il·lusió, treball, esforç i perseverança es materialitzen en Liars. Aquesta websèrie naix en els somnis d'un adolescent amant del cinema de terror, Yerai Martínez, qui fa una mica més de dos anys va escriure un primer guió que temps després està veient la llum. "La idea va sorgir fa dos anys. Inventem una història de terror, per al meu el cinema de terror és el cim del cinema. En aqueix moment no hi havia res d'aquest estil doncs L'Internat quedava ja lluny en el temps. Juntament amb Mireia, qui al principi idee el guió amb mi fins que es va despenjar del projecte, cercàvem fer-nos ressò en Youtube. Comencem a fer el guió i després de presentar-ho en l'Associació Peloki ens ho van parar, ja que per a dur-ho a terme es necessitaven molts recursos i havíem de madurar la idea. Reescrivim la història amb les pautes que ens van donar els professionals amb els quals treballem en Peloki. Vam ser canviant la trama, els personatges, la història... i així va nàixer Liars. En part no té res a veure amb el projecte inicial doncs aqueix primer guió era fer una història per fer-la. Ara Liars té una finalitat social: ajudar a joves en risc d'exclusió social i els diners que es recapte es destinarà a açò", explica Yerai Martínez, director i creador de Liars.

La trama

Ambientada fonamentalment en la població d'Almàssera, Liars part de la llegenda d'Álex, un adolescent de la dècada dels 70 al que la seua mare sempre li deia que no havia de dir mentides doncs li creixeria el nas. Álex i el seu amic Julio estan enganxats a la droga i una vesprada en la qual tots dos estan consumint Julio pateix una sobredosi i mor. A Álex l'única cosa que en aqueix moment se li ocorre és agafar el cos del seu company de batalles i tirar-ho al barranc del poble. Quan està 'fugint del lloc' s'adona que uns xiquets, amagats després d'un arbust, li han vist i tracta d'espantar-los fent-los el senyal de degollament. Els remordiments per ocultar la veritat fan que seguisca en l'espiral de la droga i es torne boig amb la frase de la seua mare "no has de dir mentides o et creixerà el nas", al final Álex es talla el nas i mentre es dessagna escriu en una de les parets de la seua casa "no has de dir mentides".

FB_IMG_14719826921397451Després de la mort d'Álex la seua mare sempre li portava al cementeri roses roges, no obstant això, en morir ella dos anys després les roses roges seguien apareixent al costat de la tomba de l'adolescent fins i tot en l'època actual. En 2016, una xica, la protagonista, rep un paquet en la seua casa i després d'obrir-ho descobreix una rosa roja i una nota: "no has de dir mentides". A partir d'aqueix moment s'inicia tota una història de misteri, tensió, suspens, terror, mentiràs, confabulació... que deixarà als espectadors clavats en la butaca amb ganes de més.

El cor de Liars

"Darrere d'aquest projecte hi ha més de quaranta persones. Tots fem de tot. Som els actors, preparem les localitzacions, l'ambientació, el vestuari, el so, la banda sonora, gravem i muntem. Tot està basat en la filosofia de Peloki que tothom pot participar. Al principi no hi havia tants personatges com finalment apareixen. Al càsting es va presentar molta gent i a mesura que els vas veient veus que has de crear un personatge per a ells doncs tots anaven sumant al projecte" explica Yerai, qui als seus quasi 18 anys està veient com un dels seus somnis de la infància es fa realitat: ser 'pel·liculer'. "De xicotet volia dedicar-me a la meua gran passió: el cinema. Quan algú em preguntava que volia ser sempre deia el mateix... jo, pel·liculer. Si el que es dedica a tallar el pèl era perruquer i qui es dedica a la carn era carnisser, jo que volia dedicar-me a les pel·lícules, havia de ser pel·liculer" argumenta entre riures Yerai.

FB_IMG_14719826779189393Liars, la traducció del qual és mentiders, ha fet que aquest grup d'actors es convertisca en família. Moltes són les hores de rodatge, molt el treball que realitzen per 'amor a l'art', molts nervis, tensió i ganes de fer les coses. Ells tenen les energies, la força per a tirar avant el projecte i Peloki té els mitjans per a arribar a tocar el cel.

Actors coneguts com Toni Gómez (qui acaba d'estrenar Zipi i Zape i l'illa del Capità), Javier Mendo (Protegits), María de Paco, o Patricia Sánchez donen vida al costat de Yaiza Campos, Elena Farga, Marina Sánchez, Vicente Mislata, Nicole Sánchez, Daniel Hernández, Marta Gálvez, Marco Valdeolmillos, Alba Conejero, Eva Bono, Germán, Andrea Biot, Yeray Martinez, Alex Zapata, Sara Nogueroles, Andrea Domingo, Maria Garcia, Aymara Al-Khalil, Aimar Roig, Cristina Millan, Pablo Peris, Paula la Canyada, Sheila Bea, Angel Zapata, Aitana De Paco, Izan Zapata, Denzel Savina, Sofia Del Rei a tots els personatges d'aquesta sèrie de terror.

Liars, websèrie creada per joves sobradament preparats, començarà a rodar-se aquesta tardor. Encara no es coneix la data exacta en la qual s'estrenarà però a poc a poc s'anirà coneixent l'argument doncs al llarg d'aquests mesos s'aniran presentant als personatges, s'aniran publicant tràilers amb el que fer boca. Liars no deixarà indiferent a ningú i segur farà la delícia dels amants del bon cinema.

LiarsFB_IMG_14719826150610001FB_IMG_14719826679659617

Arxivat a:

Destacats