Les xarxes socials del Palau de la Música han tingut un abast de més d’un milió de visites durant el confinament

Guardar

palau-musica
palau-musica

Les xarxes socials del Palau de la Música de València han tingut un abast de més d'un milió de visites des que va començar el confinament a causa de l'Estat d'Alarma decretat pel Govern per la Covid 19, fins a l'inici de la denominada nova normalitat. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, s'ha mostrat molt satisfeta per la repercussió que han tingut les xarxes socials durant el confinament i ha destacat que aquestes dades demostren que en temps molt difícils "la cultura i en aquest cas, la música, són fonamentals per a acompanyar a la ciutadania i proporcionar entreteniment, assossec, superació i esperança". Tello ha afegit que aquesta crisi «ha marcat un punt d'inflexió», a partir del qual «conviuran la tradicional música en directe amb les gravacions i la seua difusió mitjançant les xarxes socials, que ja són elements quotidians en la nostra vida».

En concret, durant aquest període de temps s'han llançat quasi 40 vídeos del professorat de l'Orquestra de València i una sèrie específica amb la Banda Simfònica Municipal baix el hashtag #Johemquedeacasa, així com publicacions de "Joies del nostre Arxiu" i, s'ha desenvolupat i treballat el Canal YouTube amb diverses gravacions i esdeveniments de concerts importants l'OV. Per la seua part, el director del Palau, Vicent Ros, ha valorat la professionalitat dels músics de l'OV "treballant i dissenyant per a totes i tots peces curtes des del barroc al tango i aprofitant les múltiples possibilitats de les xarxes socials".

D'aquesta manera, durant els mesos del confinament i fins ara, s'han rebut 81.500 visualitzacions en el Canal de YouTube del Palau de la Música, la qual cosa suposa un augment del 999 % respecte al mateix període de temps anterior i registra 600 nous subscriptors. Els vídeos més vistos han estat "L'Orquestra de València segueix fent història" amb 67.000 visualitzacions. De la resta han destacat les visualitzacions de la Simfonia núm. 3 de Mahler amb l'Escolania N.S. dels Desemparats, el Cor Noies Orfeó Català i María José Montiel, dirigits per Ramón Tebar, els dirigits per Rafael Frübeck de Burgos i Seiji Oué i el de "Cambra al Palau", protagonitzat per B3: Brower Trio.

3.000 hores és el temps estimat global que han dedicat els espectadors a veure els vídeos del Canal, amb un temps mitjà de visualitzacions per reproducció de 2:50 minuts, que comporta un augment del 300% en comparació amb el període anterior. Les fonts principals d'arribada als usuaris han estat principalment per les recomanacions del mateix Canal i per les derivacions d'altres xarxes, principalment Facebook, Whatsapp i Twitter.

Respecte a Instagram, s'han produït un total de 14.000 visualitzacions entre tots els vídeos, però ha estat Facebook on més s'ha aconseguit, amb un abast de 900.000 persones i un total de 79.000 visualitzacions. Els vídeos que major abast han tingut sumen 790.000 persones i 65.700 visualitzacions. En concret el de Raúl Junquera amb el seu "Nessum dorma" des del balcó de la seua casa, amb un total de 273.000 persones i 35.000 visualitzacions i el "Bolero" de Ravel, interpretat per l'Orquestra de València amb 517.000 persones i 30.700 visualitzacions.

Destacats