Les sales de teatre obrin la seua nova temporada

Les sales de teatre valencianes estrenen aquest mes la programació per a la nova temporada, amb una gran varietat d'espectacles de tot tipus

Guardar

Teatre Olympia
Teatre Olympia

L'arribada de setembre ha significat diverses coses: la fi de les vacances d'estiu, la volta al col·legi i al treball i l'estrena de la nova temporada d'espectacles per a les sales de teatre. València s'alça com una de les zones d'Espanya amb major nombre d'espectacles escènics. El clima, encara càlid i agradable en tancar el dia, i la gran quantitat de teatres i sales de representació convida a gaudir dels espectacles que ofereix la ciutat llevantina.

Començant els seus espectacles els últims dies d'agost, el Teatre Talía compta amb "Los hombres son de Marte y las mujeres de Venus" com a inici de temporada. L'espectacle, basat en l'aclamat Best Seller de John Gray, té com a protagonista al còmic Manu Badenes i estarà en cartellera fins al 15 d'aquest mes. A aquest espectacle, li segueix "Por delante y por detrás / Per davant i per darrere", una adaptació del clàssic de Michael Frayn dirigida per Alexander Herold. L'obra es presenta com una comèdia bilingüe, en castellà i valencià, que promet fer que el públic no pare de riure, i que compta amb un impressionant repartiment, en el qual destaquen actors com el valencià Ferran Gadea.

'"A partir del dimecres anem a viure una experiència única: tot el teatre es convertirà en un plató de TV per a retre homenatge a ABBA amb tots els seus grans èxits" anuncia el Teatre Olympia en el seu compte de Twitter'.

Pel que fa al Teatre Olympia, estrenarà la seua temporada en gran, amb l'espectacle "ABBA Live TV". De la mà de "Barabu Producciones", una de les majors companyies d'espectacles del nostre país, "ABBA Live TV" és una simulació d'una emissió en directe de televisió, en la qual la sala del Teatre Olympia es transformarà en un plató de televisió, ple de càmeres, llums, regidors, maquilladores, animadors... que s'han unit per a gravar un programa en directe sobre el grup de pop europeu més famós de tots els temps. L'espectacle és un homenatge al quartet suec, embolicat en un clima d'humor desartillant i d'una escena visual meravellosa, composta per una excel·lent posada en escena i unes coreografies realment cridaneres. El musical s'estrenarà el 5 de setembre i continuarà les seues funcions fins al 9. A açò li segueixen els espectacles d'humor i clown de Faemino i Cansado, "Quien Tuvo Retuvo", una combinació de monòlegs, arts escèniques i clown, amb l'humor tan irreverent que caracteritza al duo còmic, que visitarà el Teatre Olympia del 12 al 16 de setembre. I, tancant el mes de setembre, la companyia teatral Ron Lalá porta amb si l'obra "Crimen y Telón", un espectacle que pretén parodiar la precària situació que viu el món de l'art i la cultura en el nostre país i homenatjar a l'art en els seus diferents vessants, tot açò sota una clau de thriller que parodia les obres del gènere policíac/negre. L'obra, sota la direcció de Yayo Cáceres, estarà en cartellera del 19 al 23 de setembre.

I, finalment, La Rambleta estrena la seua nova temporada el dia 15 de setembre amb el concert de la banda d'indie alemanya Lali Puna. La següent setmana tindrà lloc un dels esdeveniments principals de la programació de setembre d'Espai Rambleta, el recital d'Elvira Sastre i Andrea Valbuena, els qui faran una lectura de les seues poesies, acompanyades per la música de Manu Mínguez, i que estaran a la disposició del públic el dia 19 d'aquest mes. Aquesta serà la primera vegada que l'escriptora segoviana porte el seu espectacle a la nostra ciutat. El següent dia serà el torn de Perotá Chingó, els quals arriben a València a promocionar el seu nou disc "Aguas". El mateix cap de setmana, el protagonisme ho acapararan Marron, Juan i Damián, els xics de El Hormiguero portaran el seu espectacle d'humor "El humor que nos prohibieron en la tele" els dies 22 i 23 de setembre, un xou de monòlegs, projeccions i sketches en viu, plagat d'espontaneïtat i proximitat amb el públic, en el qual prometen "lliurar-se al 300% en cada espectacle".

Una temporada plena de monòlegs

Al costat de la gran cartellera teatral, arriba també la programació de monòlegs que acullen les diferents sales d'espectacles principals de València, els quals seran protagonistes indiscutibles del mes d'octubre. Començant pel Teatre Talía, est comptarà amb "Madre no hay más que una", gira del monologuista valencià Óscar Tramoyeres, que estarà en el Talía en 4 ocasions al llarg del que queda d'any, sent les més pròximes el 29 d'aquest mes i el 27 d'octubre. Els humoristes Ata Gomis i Álex Clavero seran els encarregats de prendre el relleu a Tramoyeres. Ata Gomis, eixida de Coach Comedy, presenta el seu "Show del cambio" el 5 d'octubre. I Álex Clavero, o com se li coneix en el món de l'entreteniment radiofònic gràcies a la seua secció en el morning xou de Rock FM "El Pirata y su banda", "El Francotirarock", visitarà el teatre en tres ocasions al llarg del que queda d'any: el 6 d'octubre, el 9 de novembre i el 14 de desembre.

Per la seua banda, el Teatre Olympia apostarà en gran amb el live xou d'un dels programes radiofònics d'humor més gamberros del nostre país, "Ilustres Ignorantes", que tindrà una única funció, situada el 20 d'octubre. I per "Nunca os olvidaremos", espectacle de comèdia de la mà de 3 dels monologuistes més grans del país. J. J. Vaquero, Dani Mateo i Raúl Cimas seran els conductors d'aquest espectacle en les seues actuacions del 23 i 24 de novembre.

Finalment, quant a l'Espai Rambleta, est començarà amb els seus monòlegs el 29 de setembre amb un "live podcast" de la mà de Loulogio i Outconsumer, dos grans de l'humor més àcid i disbauxat del panorama mediàtic que amenitzaran la nit amb els seus desvaris, en un podcast live "sense més pretensions que ajuntar a dos senyors que parlen de coses i que a voltes conviden a una tercera persona... per a seguir parlant de coses". Posteriorment, el 20 d'octubre tindrà lloc el monòleg de Martita de Graná, "Mi padre flipa", en el qual una de les influencers més cridaneres es llança a l'escenari. El següent cap de setmana serà ocupat per Facu Díaz i Miguel Maldonado, els qui realitzaran un "live" del seu batega xou "No Te Metas en Política" els dies 27 i 28 d'octubre. El 31 serà l'humorista Miguel Noguera qui visite l'Espai Rambleta amb el seu "Ultrashow de Miguel Noguera". Per a acabar, al novembre, Espai Rambleta serà llar de dos dels espectacles més grans que viurà València al novembre. El primer és la visita de l'humorista Juan Amodeo, amb el seu gira "La máquina del tiempo" l'11 de novembre. I el segon és la retransmissió en directe de "La Vida Moderna", el batega xou radiofònic més gran del nostre país. Els fundadors de "Moderdonia" visitaran València en acte de diplomàcia en una única funció, el dissabte 17 de novembre.

Arxivat a:

Destacats