Les residències artístiques conclouen amb l'exposició dels treballs

Guardar

Residències. artístiques
Residències. artístiques

Amb l'exposició dels treballs realitzats pels nou artistes becats per l'Ajuntament en la convocatòria d'Ajudes per a les Arts, conclou el període formatiu d'aquest curs escolar, amb els quals les i els participants han tingut l'oportunitat de desenvolupar les seues residències artístiques en les aules de nou centres educatius a València.

El Teatre El Musical (TEM) acollirà demà l'acte i l'exposició de clausura de les nou residències artístiques que durant el curs 2017/18 s'han habilitat en les aules de nou centres educatius de la ciutat de València. A l'acte assistiran la regidora d'Educació i Acció Cultural, Maria Oliver, així com els més de 300 alumnes que han participat en la iniciativa, el professorat, associacions de veïns i veïnes i entitats que han col·laborat en el projecte, així com els i les artistes becats.

Els centres que han acollit les residències són el CEIP Serrería València (Nº97), CEIP Les Arts, CEIP Comunitat Valenciana, CEIP Carles Salvador, CEIP Sector Aéreo, CEIP Manuel González Martí, IES Benicalap, IES Joanot Martorell i Nuestra Señora del Carmen i San Vicente de Paúl.

La regidora d'Educació i Acció Cultural, Maria Oliver Sanz, ha explicat que les Residències Artístiques en Centres Educatius és «una aposta de la Regidoria d'Educació per tal d'introduir en la vida educativa de l'alumnat conceptes i metodologies pròpies de la creació contemporània, d'una forma participativa i en contacte directe amb els creadors». Així mateix, Oliver ha subratllat que amb aquesta experiència «hem acostat a les aules projectes innovadors i arrelats en el territori, treballs que han evidenciat el caràcter processual de la creació contemporània, i que han apoderat l'alumnat i el professorat com a creadors i productors culturals, i no com a mers consumidors d'educació o de cultura».

Mitjançant l'ús del llenguatge artístic de diferents disciplines, s'ha fomentat la reflexió en problemàtiques socials i vivencials de l'alumnat i de la societat; i l'exposició i l'acte és una mostra del que ha sigut el procés de treball.

Arxivat a:

Destacats