Les noves imatges de Turisme i L'ETNO de la Diputació premiades amb els CLAP d'excel·lència en el disseny

València Turisme i el Museu Valencià d'Etnologia, amb els treballs de Gimeno Gràfic, apareixen entre els millors dissenys de logo o marca en la categoria de Branding dels Premis Internacionals CLAP 2020

Guardar

Valencia Turisme
Valencia Turisme

La Diputació de València ha sigut reconeguda internacionalment pel redisseny de dues de les seues marques, la de València Turisme i la del Museu Valencià d'Etnologia o L'ETNO des del seu restyling. Turisme i L'ETNO figuren entre els millors dissenys de logo o marca en la categoria de Branding dels Premis Internacionals CLAP.

Els dos treballs són obra de l'estudi valencià Gimeno Gràfic, que amb anterioritat havia fet altres treballs per a la Diputació, cas de la nova imatge de la plaça de Bous. En el cas de València Turisme, Pepe Gimeno va ser seleccionat per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat entre una trentena de projectes presentats per empreses del sector, al qual la corporació provincial va voler implicar en el procés.

La nova marca de València Turisme va ser presentada el 10 de gener d'enguany en el Cubo del Patronat provincial, amb la participació del mateix Gimeno, el president de la Diputació, Toni Gaspar, i el responsable de Turisme, Jordi Mayor. En vespres de Fitur, on ja va lluir la nova imatge del turisme provincial, el dissenyador va explicar que havia buscat una coherència formal amb les marques turístiques de la Generalitat i l'Ajuntament de València.

En eixa línia de col·laboració institucional en què es mou la Diputació, Gimeno Gràfic va aconseguir fondre el quadrat de la capital amb la corba de la palmera autonòmica donant vida a la silueta de la província, un cromatisme ataronjat que segons el seu ús disposa d'una àmplia paleta multicolor.

Renovació de L'ETNO

El cas de la nova marca del Museu Valencià d'Etnologia és encara més recent. Va ser a l'estiu d'este 2020 quan, després del confinament a causa de la pandèmia, l'àrea provincial de Cultura va decidir acompanyar la reobertura del museu amb i les seues noves sales amb novetats també en la marca i el logotip. Va nàixer L'ETNO, una visió simplificada tant de la imatge com del nom que va estar a càrrec de Pepe Gimeno, qui va dissenyar l'anterior logo.

En aquest cas, Gimeno busca transmetre el concepte d'evolució de forma més sintètica. El resultat és una marca concisa que se sustenta en una potent tipografia sobre panells negres que recorden als que s'utilitzen en les exposicions del museu.

La renovació de les marques d'aquests ens que formen part de la Diputació de València són reflex de l'aposta de la corporació per la modernització tant de la gestió com de la imatge d'una institució amb més de 200 anys d'història que continua sent referent en l'atenció als municipis de la província.

Destacats