Les Muixerangues, del cel a la Viquipèdia

Amb motiu de l'exposició 'Muixerangues al cel' de L'ETNO. Museu Valencià d'Etnologia naix el Viquiprojecte Muixerangues, elaborat en col·laboració amb la comunitat d'edició d'Amical Wikimedia, de Wikimedia España i els experts en món muixeranguer de la Federació Coordinadora de Muixerangues

Guardar

MUIXERANGA D'ALGEMESÍ
MUIXERANGA D'ALGEMESÍ

L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València, treballa des del 2016 colze a colze amb els editors i editores de la viquipèdia per fer visible la cultura popular valenciana a través de l'enciclopèdia més consultada del món.

El projecte GLAMWiki de L'ETNO té l'objectiu d'ajudar a millorar la quantitat i la qualitat dels continguts sobre cultura popular valenciana a la Viquipèdia, així com a la resta de projectes germans, alliberant imatges i aportant contingut bibliogràfic per a crear nous articles i millorar els existents. El coneixement obert és una aposta de treball de L'ETNO.

A partir del mes de maig de 2021 s'obri el període d'edició que té com a objectiu visibilitzar i difondre la Muixeranga com a manifestació de la cultura popular valenciana a la Viquipèdia en els seus diversos idiomes, així com a la resta de projectes germans, principalment pel que fa a l'alliberament d'imatges a Wikimedia Commons. Es pretén millorar la cobertura tant del concepte com de les diverses colles, ja siguen les tradicionals o les de nova creació, així com la informació sobre les diverses figures.

La primera acció serà el dia 3 de maig amb una viquimarató que obrirà el període d'edició per a crear i millorar articles a la Viquipèdia i ampliar les dades de Wikidata. A final del mes de maig es formarà a les persones responsables de comunicació de les colles per a ensenyar-los a alliberar fotografies a Wikimedia Commons. El mes de juny es dedicarà a l'alliberament de les fotografies per part de les colles a través de la convocatòria d'un concurs fotogràfic anomenat 'Wiki Loves Muixerangues'. El material fotogràfic ajudarà a donar a conéixer les colles, la indumentària, les figures aconseguides i la vida de cada grup muixeranguer.

El viquiprojecte muixerangues ajudarà que qualsevol persona puga accedir a informació referenciada i fiable sobre el món muixeranguer. Tota la informació del viquiprojecte muixerangues es pot consultar ací: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:Muixeranga

Destacats