La Nau 'dibuixa' un cap de setmana marcat per les VIII Jornades de Còmic de València

El Centre Cultural La Nau acollirà la huitena edició de la veterana festa del còmic celebrada a València, que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre

Guardar

Presentacion comic Diario del dibujante de El Dibuixat
Presentacion comic Diario del dibujante de El Dibuixat

Les VIII Jornades de Còmic de València se celebren des de hui fins al diumenge en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Aquesta ja veterana cita del còmic celebrada a la nostra ciutat i organitzada per l'Associació Valenciana del Còmic, s'alia enguany amb l'Aula del Còmic de la Universitat de València i la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM‐Universitat de València per a potenciar les seues activitats i programa. A més, aquestes jornades compten amb la col·laboració de Fundació Divina Pastora, l'Ajuntament de València, la Biblioteca Valenciana, la Generalitat Valenciana i Còmic de Col·lecció.

Aquesta trobada per als amants del còmic en el qual participen tantes institucions públiques i privades cerca convertir la divulgació del nové art en una autèntica celebració festiva del còmic, és a dir, reivindicar la novel·la gràfica i el còmic com un art més. Això s'aconseguirà amb una àmplia representació d'editorials, llibreries i, fonamentalment, d'autors i autores de còmic.

EL CARTELL

Aquesta huitena jornada del còmic a València es promociona amb el cartell realitzat per Natacha Bustos, autora convidada de la passada edició i reconeguda per la seua novel·la gràfica "Txernòbil. La zona" i el seu treball en sèries de Marvel com "Moon Girl & Devil Dinosaur" o "Spider-Woman".

ELS DIBUIXANTS

Les jornades, que se celebraran el divendres de 17 a 20 hores, el dissabte de 10.30 a 19 hores i el diumenge, d'11 a 13 hores, tenen un ampli llistat de convidats, que parlaran del seu treball i realitzaran sessions de signatures. Entre els autors i autores convidats es troben Manel Fontdevila, Juanjo Entenimentada -dibuixant en "El jueves"-, Borja González, Núria Tamarit -Premi València de novel·la gràfica-, MacDiego, Xulia Vicente, Juanfer Briones, Sóc Card, Guillermo Mogorrón -dibuixant d'"X-Men" per a "Marvel"- Paco Zarco i Fran Mengual, entre altres.

XARRADES, TROBADES I UNA EXPOSICIÓ

A més de poder gaudir de la presència de gran quantitat de dibuixants, també podrem gaudir d'un programa conformat per xarrades i trobades amb els autors convidats i xarrades monogràfiques sobre diferents temes, així com la traducció en el còmic. Com és habitual, se celebraran tallers per als més xicotets, a càrrec de "Dialoga2", que realitza tallers infantils per a xiquets i xiquetes fomentant el gust per la lectura i la creativitat, i Equip Còmic, que educa en el fantàstic món de la Historieta, acostant als xiquets a aquest món fantàstic a través de la màgia del Nové Art. A més, els responsables del festival Tenderete realitzaran un taller de creació de fanzines, on es coneixerà com és el procés de creació d'aquesta publicació amateur i les eines necessàries per a crear, produir i distribuir.

A més la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau acollirà l'exposició 'Àvies, inventores i vampiras', que s'acosta a l'obra de tres autors valencians, mostrant la realitat i actualitat del còmic valencià, amb un potencial impressionant que està dia a dia confirmant-se. Ana Penyas (València, 1987), Premi Nacional del Còmic 2018, presenta els originals de la seua guardonada obra 'Estem totes bé'; Ángel Muñoz (Quart de Poblet, 1978) és el dibuixant d''Objectiu Hedy Lamarr', realitzat al costat de Ricardo Vilbor i Abel Pajares, de la qual es presenta també una selecció d'originals. Finalment, el dibuixant Juanjo Entenimentada (Quart de Poblet, 1978) mostra el procés creatiu del còmic infantil 'Cecilia Van Helsing. La dieta del vampir', realitzat sobre guions de Julio Serrano.

PROGRAMA ÍNTEGRE

DIVENDRES 27

17.00 h– Xarrada sobre 'La traducció de còmic en quatre perspectives' amb André Hochemer, Lliça Pluijter, Luis Alis i Rafa Ferrer.

17: 45 h -Les revistes valencianes de còmic 'Saxífono ' i 'Alta Tensió' i el panorama actual, amb els seus creadors Josep Rural, Amelia Navarro i Pablo Herranz amb Lluna Pa, presenta Jorge Perales.

18.30 h- Xarrada amb Martín López Lam ('L'any de la rata') i Jaume Pallardó ('La Mort Rosa'), presenta Andrés Carrasco.

19.15 h - Xarrada amb Núria Tamarit ('Dues monedes'), Xulia Vicente ('Ira, geneta de dracs') i Fran Mengual ('Lobomalo'), presenta Cristina Chumillas.

20.00 h – MacDiego presenta el seu llibre autobiogràfic 'La vida és curta, desperdiciala!' amb Paco Roca, Modest Gaspar, Ramón Palomar, Mon Spidey, Boke Bazán.

DISSABTE 28

10.30 h – El Flors, creador del webcòmic 'Vaja joventut!', presenta el seu nou còmic 'Dealer. Dog Days' publicat per Dibbuks, presenta Andrés Carrasco.

11.00 h – Taller infantil EstudioTebeo

11.15 h – Xarrada amb Sóc Card (Ana Macías de 'L'Hora Yutuber'), autora de 'Merda. Una altra vegada tu' i 'Les segones parts fan fàstic', presenta Ricardo Engra.

12.00 h – Xarrada sobre Comic USA amb Guillermo Mogorrón i Rubén Gil, presenta Joaquín Sanjuan / Taller fanzines

12.30 h - Visita guiada amb Juanjo Corda per l'exposició 'Cecilia Van Helsing'

13.00 h – Xarrada amb Luis NCT i la seua comic 'Wahcommo', presenta Álvaro Pons

17.30 h – Grafit Editorial presenta els còmics d'Angel Muñoz ('Objectiu Hedy Lamarr'), José Fonollosa ('Vampi') i Paco Zarco.

18.00 h – Taller infantil amb Juanjo Entenimentada

18.00 h – Visita guiada amb Ángel Muñoz per l'exposició 'Objectiu Hedy Lamarr'

18.15 h – Premi Autor Revelació en el 37 Còmic Barcelona, atorgat per Divina Pastora, presenta Álvaro Pons

19.00 h – Presentació d''Alerta Bécquer' de Juanfer Briones (GP Edicions), presentat per Ricardo Engra.

DIUMENGE 29

11.00 h - Taller infantil Dialoga2

11: 00 h –Xarrada amb Borja González ('La reina Orquídia', 'The Black Holes'), presenta Alvaro Pons

12.00 h – Xarrada amb Manel Fontdevila ('La parejita', 'Orgull i satisfacció'), presenta Andrés Carrasco.

13: 00 h – Xarrada amb Juanjo Entenimentada i Juliol A. Serrano sobre el còmic 'Cecilia Van Helsing', presenta Ricardo Engra

Destacats