La millor cartellera del cinema independent a València

Els Cinemes Babel són un dels majors referents quant a teatres de cinema independent, i en la seua programació d’agost tenen una variada selecció de pel·lícules

Guardar

Una sala de cinema
Una sala de cinema

Els Cinemes Babel compten ja amb una llarga història, i s'han alçat com un dels garants del cinema independent i minoritari. La seua total aposta per pel·lícules en VOSE (Versió Original amb Subtitulació en Espanyol) ha aconseguit que pel·lícules de totes les parts del món tinguen la seua presència en la projecció cinematogràfica.

'Estem desenvolupant una sèrie d'activitats que es complementen amb la nostra principal tasca d'exhibidors com és el cas de cinema per a escolars. També actuem com una empresa de serveis programant altres cinemes i dissenyant cicles', expliquen a la seua pàgina web.

Malgrat comptar amb un espai xicotet, si es compara amb la resta de cadenes de cinema majoritàries, els Cinemes Babel han aconseguit fer-se un buit dins la indústria de l'exhibició cinematogràfica gràcies a la seua cartellera, dirigida als amants del cinema independents. La importació de pel·lícules estrangeres ha permés als amants del seté art més amagat poder delectar-se amb la projecció d'algunes de les millors pel·lícules que han aconseguit escapar a les grans productores o que han sigut rebutges per elles en una cerca de la quantitat de benefici en lloc de la qualitat.

Actualment, la programació dels Cinemes Babel té unes 10 pel·lícules en cartellera, entre les quals destaquen les pel·lícules alemanyes "La Revolució Silenciosa" de Lars Kraume, una adaptació de l'autobiografia de Diertich Garstka en la qual un grup d'estudiants de batxillerat que van decidir mostrar la seua unànime solidaritat amb els insurgents hongaresos després del seu aixecament contra els invasors soviètics en 1956, i que ha sigut gratament lloada per la crítica, en paraules de Screendaily, "un sòlid i elegant relat cinematogràfic que s'eleva per les potents interpretacions del seu jove repartiment"; i "Happy End" de Michael Haneke, un drama que tracta el tema dels refugiats. El drama de Haneke va ser nominat a Millor Actor i Millor Actriu en els últims Premis del Cinema Europeu, i va ser una de les joies de la crítica, entre que les seues ressenyes ressalten la de Cinemanía: "Emocionanate i subtil. Cal aprehendre el contingut de cada plànol, atendre a cada línia de diàleg, per a digerir millor després la seua profunditat discursiva, les seues fugides narratives", o la de The Playlist: "Cinema auster, enlluernador i amb humor negre. Elements temàtics, símbols i situacions de totes les pel·lícules anteriors de Haneke.

La pel·lícula islandesa "Bons Veïns", del director Hafsteinn Gunnar Sigurdsson, posa la guinda al pastís de l'oferit a agost de Cinemes Babel. La comèdia negra narra les desventures d'Atli, qui és tirat de casa i al que li prohibeixen veure a la seua filla després d'una infidelitat i que es veu obligat a tornar a casa dels seus pares, els quals estan embolicats en una gran disputa amb els seus veïns a causa que aquests tenen un imponent arbre, el qual dóna ombra a tots dos jardins. Mentre Atli tracta d'arreglar la seua vida, l'estrambòtica disputa dels seus pares i els seus veïns es va intensificant fins a arribar a límits absurds.

La pel·lícula de Sigurdsson ha collit una gran quantitat de crítiques més que positives: "Sorprenent que el director islandés incloga tanta profunditat emocional en 'Under the Tree' (títol en anglés de la pel·lícula). És fàcil de veure, divertida i atenta. Sigurdsson projecta una veu distintiva", assegura la crítica de The Hollywood Reporter, igual que també ha sigut gratament valorada pel New York Times, "Mantenint un control alegre del to de la pel·lícula, Sigurdsson mescla amb habilitat comèdia absurda i tragèdia esborronadora en un teixit d'hostilitats". A més, "Bons Veïns" ha sigut triada per Islàndia per a competir  als Oscar en la categoria de Millor Pel·lícula de parla no anglesa.

Arxivat a:

Destacats