La Jornada sobre els Consells Municipals de Cultura se celebrarà el dilluns 1 de març

La jornada informativa es desenvoluparà el dia 1 de març, de manera totalment telemàtic

Guardar

xavier rius
xavier rius

La Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència acollirà, el dilluns 1 de març, l'obertura d'una jornada d'estudi dedicada als Consells Municipals de Cultura. Les sessions de treball han estat organitzades per GC, Associació Valenciana de Professionals de la Cultura, conjuntament amb l'Àrea de Cultura de la Diputació de València i el SARC.

La jornada de treball serà 100% telemàtica i la inscripció encara està oberta en gestiocultural.es/inscripcions/. Les inscripcions per a poder participar en esta jornada s'adrecen fonamentalment a alcaldes i alcaldesses, regidories i personal tècnic de cultura de les corporacions locals de València.

El programa de la jornada serà intensiu durant un sol dia, i es preveuen diverses sessions de caràcter tècnic, administratiu, jurídic i, sobretot, un seguit de debats al voltant de casos d'estudi o models que ja estan en funcionament. Els continguts, una vegada editats, seran accessibles en obert.

Segons explica el diputat de Cultura, Xavier Rius, "recomanem a les corporacions municipals la creació dels Consells Municipals de Cultura, que en una visió plenament local, poden ajudar a enfortir el teixit cultural, a fer-la més inclusiva i cohesionar la ciutadania. Els CMC, com a òrgans d'assessorament, poden ser un bon instrument per al foment d'una participació més activa en els projectes culturals".

Per a José María Bullón, president de GC, Associació Valenciana de Professionals de la Cultura, "la participació ciutadana en les polítiques culturals és una assignatura pendent en l'àmbit de la gestió cultural municipal". Bullón considera que "la participació del tercer sector en la vida pública, por contribuïr a consolidar les accions culturals que porten a cap els municipis".

Arxivat a:

Destacats