La Filmoteca d'Estiu presenta hui 'Der Himmel über Berlin' ('Cielo sobre Berlín') de Wim Wenders

Guardar

16.08.17_El-cielo-sobre-Berlin
16.08.17_El-cielo-sobre-Berlin

Emmarcada dins del cicle 'Estranyes Parelles', 'Cielo sobre Berlín' explica la història de dos àngels (Bruno Ganz i Otto Sander) que observen el món i sobrevolen Berlín. No poden canviar la vida dels homes ni donar-se a conéixer, només poden fer-los venir ganes de viure i intentar reconfortar-les en els seus moments de dolor. Un d'ells, decidit a conéixer els sentiments dels mortals, s'enamora d'una jove trapezista (Solveig Dommartin).

Guanyadora del premi al Millor Director en el Festival de Cannes, 'Cel sobre Berlín' és una història fantàstica i una reflexió humanista i nostàlgica sobre els canvis polítics i socials que es produeixen a Alemanya a la fi de la dècada dels vuitanta en el moment de l'imminent esfondrament del comunisme.

La pel·lícula destaca pel seu ús del blanc i negre per a les escenes dels àngels, alternant-ho amb el color per a les escenes rodades des del punt de vista dels humans. A més de l'esplèndida fotografia de Henri Alekan, 'Cel sobre Berlín' compta amb la participació en el guió de l'escriptor austríac Peter Handke amb diversos monòlegs.

La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema 'Estiu de Cinema', que conté també la programació de cinema del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu, dins del pla 'Fes Cultura'.

La Filmoteca d'Estiu se celebra en els jardins del Palau de la Música de València durant el mes d'agost, cada dia de la setmana, excepte els dimecres. Les projeccions són en versió original amb subtítols i s'inicien a les 22.30 hores. El preu de l'entrada és de 3,50 euros. L'abonament per a deu sessions és de 25 euros.

Organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, a través de l'IVAC, la seua celebració és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, al patrocini de diferents marques i a la participació de l'Aula de Cinema de la Universitat de València en la programació.

Arxivat a:

Destacats