L'univers Berlanga en el MuVIM

El museu de la Diputació de València acull fins al 19 de setembre, amb entrada gratuïta, l'exposició que obri els actes de l'any del centenari del naixement del cineasta valencià

Guardar

Exposición Muvim Berlanga
Exposición Muvim Berlanga

L'exposició ‘Visca Berlanga! Una història de cinema’ pot visitar-se en el MuVIM fins al 19 de setembre, en horari de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 hores i els diumenges de 10 a 20 hores de manera ininterrompuda, amb entrada gratuïta i un aforament màxim de 20 persones, en compliment del protocol de seguretat anticovid.

Amb esta mostra, la Diputació de València obri els actes de l'Any Berlanga i homenatja el cineasta valencià més universal amb un muntatge que seguix la línia de grans exposicions que ha exhibit recentment el museu, com les dedicades a la Mare de Déu dels Desemparats i Francis Montesinos. En esta ocasió, l'univers Berlanga envaïx la Sala Alfons Roig del museu de la Diputació.

Al marge de l'horari establit de dimarts a diumenge, que no requerix reservar prèviament, el MuVIM oferix la possibilitat de realitzar visites guiades els caps de setmana, en grups de sis persones. Estes visites hauran de concertar-se prèviament trucant als telèfons 96 388 37 30 o 96 388 37 42, i podran ser els dissabtes en dos torns fixats a les 12.30 i a les 18.30 hores, i els diumenges a les 11.30 i les 13.00 hores.

Univers Berlanga

El carromato amb el qual Plácido recorria la ciutat per a pagar els seus deutes; el balcó consistorial des del qual arengava als seus veïns l'alcalde de Villar del Río en espera de rebre als americans; el tractor lligat a un paracaigudes que somia un agricultor que envien com a present els reis mags que sobrevolen el poble en ‘Bienvenido Mister Marshall’; el garrot vil que utilitzava el botxí interpretat per Pepe Isbert… Objectes que ens traslladen a l'univers berlanguià i que trobem en esta mostra sobre la producció del cineasta valencià que va creure possible salvar el món afrontant les seues penes amb humor i tendresa.

L'àmplia cartelleria que recull l'exposició, de punta a punta de la geografia mundial, és fidel reflex de la repercussió internacional d'un mestre del seté art que va saber combinar la seua mirada crítica de la societat espanyola i la humanitat en general amb la seua fórmula il·lustrada que emanava elegància i flirtejava amb la censura.

I després tenim la part audiovisual, amb fragments d'eixes cintes que retraten, com ningú ho ha fet, l'Espanya de la postguerra i la que anys després va estrenar la democràcia. En les pantalles es van succeint escenes mítiques de les pel·lícules de Berlanga, des de ‘Bienvenido Míster Marshall’ i ‘Esa pareja feliz’, les seues primeres creacions a principis dels anys cinquanta, fins a ‘París-Tombuctú’, estrenada en vespres del canvi de segle.

Arxivat a:

Destacats