L'Institut Valencià de Cultura presenta Claudia Camarasa i Aida Velert en el seu cicle de jóvens intèrprets

Guardar

clarinete_claudia_camarasa_3
clarinete_claudia_camarasa_3

El concert estarà compost per les següents peces: en la seua primera part s'interpretaran la 'Sonata' de Francis Poulenc i el 'Capritx pintoresc' de Miguel Yuste; i en la seua segona part els 'Romanços' de Robert Schumann i la 'Fantasia da concerto', de Luigi Bassi, sobre temes de l'òpera 'Rigoletto' de Giuseppe Verdi.

Claudia Camarasa va nàixer a Rafelbunyol en 1993, on va començar els seus estudis musicals a l'edat de 9 anys. En 2015 va concloure els estudis superiors en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i el curs passat va continuar els seus estudis en l'Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid i com a integrant del 'Quinteto Danzi', va rebre el premi a l'excel·lència en la Música de Cambra.

Des dels 16 anys ha actuat tres vegades com a solista junt amb l'Orquestra de València. Ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE) des del 2013 i de la Gustav Malher Jugendorchester des del 2015, també ha format part de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Jove Orquestra d'Holanda, The World Orchestra, Jove Orquestra Nacional de Catalunya i Jove Orquestra Simfònica de Castelló. A més, ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals.

En l'actualitat és academista d'Orquestra Nacional d'Espanya (ONE) i col·labora regularment amb l'Orquestra Simfònica del Teatre Real de Madrid (OSM).

Aida Velert naix a Barcelona en 1989, i es forma en l'Acadèmia Marshall amb Carlota Garriga. Ha participat en importants cursos internacionals de piano, celebrats en Braine-l'Alleud (Brussel·les) i en l'École Normale de Musique de París, amb els professors Nelson Delle Vigne i Antonio Galera. Ha rebut classes magistrals de Marta Zabaleta i Luis Fernando Pérez i rep consells de Phillipe Entremont, Ramón Coll i Alicia de Larrocha.

Desenvolupa una intensa labor en l'àmbit de la música de cambra, com a component del Flügel Quartet, agrupació amb què ha obtingut el primer premi en el VII Concurs de Música de Cambra de Mislata (València, 2011); primer premi en el II Concurs de Música de Cambra per a Jóvens Intèrprets de la M.I Acadèmia de la Música Valenciana (València, 2012), i primer premi en el VI Concurs de Cambra "Vila de Cox" (Alacant, 2013). Tanmateix, ha rebut el segon premi en el VI Concurs de Música de Cambra "Ciutat d'Alzira" (València, 2015). També és component del Duo Dalí, amb el qual ha obtingut el primer premi en el IV Concurs de Música de Cambra 'Ciutat d'Alzira' (València, 2013), primer premi en el IV Concurs Nacional de Música de Cambra de la Vall d'Uixó (Castelló, 2015), a més del segon premi en el XIII Concurs de Música de Cambra "Ecoparque de Trasmiera" (Cantàbria, 2015), sent per això invitada a actuar en el cicle "Marcos Históricos" del 64é Festival Internacional de Santander.

Ha sigut pianista titular de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2012-2015). Llicenciada en piano pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València amb Adolfo Bueso, diplomada en Magisteri per la Universitat de València en 2010. Actualment cursa un màster en Interpretació Solista en el Centre Superior d'Ensenyança Musical Katarina Gurska de Madrid, sota la tutela de Luis Fernando Pérez Herrero.

Destacats