L'Institut Valencià de Cultura i Bankia col.laboren en la tercera edició de les beques per a alumnes de les escoles de música de l'FSMCV

Guardar

300px-Bankia_logo.svg
300px-Bankia_logo.svg

L'Institut Valencià de Cultura i Bankia han posat en marxa la tercera edició de les beques 'Bankia escolta València' per als alumnes de les escoles de música que formen part de les societats musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

El conveni, subscrit per les tres institucions passat 4 d'agost, preveu la posada en marxa, entre d'altres, d'aquest projecte, que serà finançat per Bankia i gestionat per l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat i l'FSMCV. El seu objectiu és promoure i donar suport a l'estudi i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l'entorn associatiu de les societats musicals i les seues escoles.

Els criteris pels quals s'adjudicaran les beques són acadèmics, econòmics i sociofamiliars. Entre els acadèmics es valora la matrícula en més d'un instrument, l'existència d'altres educands en la unitat familiar i la valoració acadèmica que realitzen les escoles de música.

Entre els econòmics, el principal criteri és el de la renda, en el qual es tenen en compte els ingressos de tots els membres de la unitat familiar; la situació personal i familiar de l'educand (mobilitat, discapacitat o condició de família nombrosa o monoparental).

Així mateix i a diferència d'altres anys, s'atorgaran punts als sol·licitants de les beques que tinguen un compte obert en Bankia.

"En Bankia pretenem que les beques arriben al nombre més gran d'alumnes de les escoles de música i que beneficien els millors estudiants i les famílies que més ho necessiten", ha subratllat el director corporatiu de la territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana, Miguel Capdevila.

El director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha comentat que es tracta "d'una manera més de dur a terme un dels eixos del Pla Estratègic Cultural 'Fes Cultura', el de les accions interinstitucionals, que en aquest cas concret suposa reunir esforços per a millorar la qualitat educativa musical dels alumnes de les escoles de música".

Destacats