L’assemblea de la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE) ratifica l’ingrés de la Institució Alfons el Magnànim

L’entrada potenciarà la vinculació amb el món universitari i la difusió dels llibres del Magnànim

Guardar

llibres2016
llibres2016

L’ingrès de la Institució Alfons el Magnànim- Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació en la Unión de Editoriales Universitarias Españolas va ser ratificat el 21 de novembre durant la seua assemblea general, celebrada en la Universitat Jaume I de Castelló. La Institució, junt a la Fundación San Millán de la Cogolla, passa a formar part de les 69 editorials que constitueixen aquesta unió. La candidatura del Magnànim, que va ser prèviament aprovada per la junta directiva de la UNE en març, comptava amb l’aval de la Universitat de València i de la Universitat d’Alacant.

Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim, ha destacat la importància de l’ingrés, que suposa “entrar en l'elit de les editorials universitàries i normalitzar el lloc que correspon ocupar a una entitat amb la importància i la història del Magnànim”. A més, entrar en la Unión de Editoriales Universitarias Españolas “ens ajudarà a potenciar la nostra vinculació amb el món universitari i permetrà la venda dels nostres llibres a la web de la UNE i a totes les llibreries universitàries”.

La UNE és un organisme que treballa, des de fa vint-i-nou anys, per afavorir la difusió, promoció i venda dels llibres universitaris dels centres associats, així com per a coordinar i promoure iniciatives de col·laboració i coedició entre centres i participar en iniciatives europees i internacionals. Aquest organisme agrupa editorials i serveis de publicacions de universitats i centres d’investigació que, units, afronten els reptes als que s’enfronta l’edició universitària, com ara el llibre electrònic, la propietat intel·lectual o la qualitat, amb l’objectiu de contribuir a la millora de les publicacions científiques i al desenvolupament de la societat. Formen part de la UNE les universitats més importants de l’Estat espanyol (entre elles les de València, la UPV, la d’Alacant o la Jaume I de Castelló), així com instituts científics de la rellevància del CSIC, el CIS, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o l’Institut d’Estudis Catalans.

Destacats