La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana ofereix tres concerts per a tancar la seua Trobada d’Estiu

La Trobada d’Estiu de la Jove Orquestra conclou aquesta setmana amb tres concerts, el 20 de juliol a l’ADDA d’Alacant, el 21 de juliol al Palau de les Arts de València i el 22 de juliol a Llíria

Guardar

Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana
Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclou la Trobada d'Estiu amb tres concerts: el 20 de juliol a les 20.00 hores a l'ADDA d'Alacant, el 21 de juliol a les 19.30 hores al Palau de les Arts de València i el 22 de juliol a les 22.30 a l'Auditori de la Unió Musical de Llíria, en el marc del 'Festivalito'.

El programa que s'està preparant per als concerts té una durada de 77 minuts, sense pauses, i està compost pel 'Concert per a violí en re major' de Brahms; 'L'ocell de foc', de Stravinski, i les peces 'The blue flask' i 'Clothes drying slow, dirty tears', d'Òscar Colomina.

La Trobada d'Estiu de la JOGV té lloc fins al 22 de juliol al Palau de les Arts de València amb Álvaro Albiach com a director convidat. Durant la trobada es prepara el programa musical, de 77 minuts de duració, amb una plantilla de 74 músics de fins a 26 anys.

Álvaro Albiach (Llíria, 1968) es va formar musicalment a la seua ciutat natal i als 15 anys va començar la seua trajectòria com a director d'orquestra. L'obtenció del gran premi del jurat i del premi del públic en la 46a edició del prestigiós Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra de Besançon en 1999 va suposar el punt de partida de la seua carrera professional, que el va portar a dirigir l'Orquestra d'Extremadura des de 2012 fins a 2021, entre altres fites. Actualment, compagina la seua activitat simfònica amb una important presència en el camp de l'òpera i ha treballat en teatres i festivals de tot el món.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics, ja que ajunten uns dies convivència amb tallers d'alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a concloure després amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la Trobada d'Estiu de la JOGV ha sigut dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l'encarregat de fer el logo de l'orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El seu director des de l'octubre de 2017 és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, en la Trobada d'Estiu participen Enrique Palomares, violí; V. Balaguer, violí segon; Santi Cantó, viola; Mayte García Atienza, violoncel; Héctor Sapiña, contrabaix; Francisco López, flauta; Robert Silla, oboé; Miguel Espejo, clarinet; Salvador Sanchís, fagot; Miguel Martí Balaguer, trompa; Raúl Junquera, trompeta; Simeó Galduf, trombó/tuba, i Javier Eguillor, percussió.

Destacats