'Estructuras Criptomórficas', de Mariano Maestro, arriba a la Fundación Chirivella Soriano

Aquesta mostra coproduïda pel Consorci de Museus i la Fundació Chirivella Soriano recorre l'obra de l'artista madrileny des dels anys 70 fins a l'actualitat

Guardar

Presentació de la exposició ‘Estructuras Criptomórficas’ en la Fundación Chirivella Soriano
Presentació de la exposició ‘Estructuras Criptomórficas’ en la Fundación Chirivella Soriano

Aquest matí el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, juntament amb el president de la Fundació Chirivella Soriano a la Comunitat Valenciana, Manuel Chirivella Bonet; l'artista Mariano Maestro, i el comissari de l'exposició, Sebastián Gómez, han presentat en la Fundació Chirivella Soriano, l'exposició 'Estructuras Criptomórficas'.

Una mostra que ha sigut Coproduïda pel Consorci de Museus i la Fundació Chirivella Soriano i que reuneix una àmplia selecció d'escultures, pintures i relleus realitzats entre 1970 i 2023 per l'artista Mariano Maestro, les obres del qual portaven des de 2008 sense trepitjar la ciutat de València. Aquesta exposició es podrà visitar en l'espai del carrer Varieola fins al diumenge 1 d'octubre d'enguany.

El director del Consorci de Museus José Luis Pérez Pont ha recalcat la importància que té la gran trajectòria de l'artista i el que suposa poder veure-la de primera mà, "per part de la societat valenciana és una oportunitat de descobriment de gran part de l'obra de Mariano Maestro perquè hi ha hagut diverses generacions que no han pogut accedir a ell", referint-se al fet que fa més de 10 anys que no s'exposen a València obres del madrileny. També s'ha mostrat a favor de recolzar a les noves generacions d'artistes, "el que hem fet aquests anys és recolzar a les noves generacions de professionals valencians perquè tinguen l'oportunitat en el camp de l'art i la cultura, que és tan complex i difícil a vegades".

L'artista Mariano Maestro, qui va estudiar en l'Escola de Belles Arts de Sant Carles de València, ha explicat el nom d'aquesta exposició 'Estructuras Criptomórficas': "Es titula així perquè l'art sempre tanca una espècie de misteri que a voltes és difícil de captar, és com un joc mental que es fa l'autor per a anar processant l'obra", ha confessat. Quant a la seua trajectòria, ha reconegut que la geometria ha sigut la base fonamental de la seua composició i que ha sigut sense dubte el joc més interessant.

Una de las obras de la exposición 'Estructuras Criptomórficas' de Mariano Maestro. Foto: Alba Valle
Una de les obres de l'exposició 'Estructuras Criptomórficas' de Mariano Maestro. Foto: Alba Valle

Per la seua banda, Sebastián Gómez, comissari de l'exposició, ha agraït enormement a Mariano la confiança dipositada en ell. Ha explicat que la mostra està ordenada cronològicament, des dels inicis de l'artista vinculats emocionalment a la professió del seu pare (industrial d'avions en la II República), passant en ordre fins a la seua maduresa, amb la cerca de formes més orgàniques, sempre amb la incidència de la llum en la seua obra.

Trajectòria de Mariano Maestro

Mariano Maestro va nàixer a Madrid en 1946, encara que quan tenia amb tan sols dotze anys es va mudar amb la seua família a la ciutat d'Alacant. En la dècada de 1960 es va traslladar a la capital valenciana per a cursar els seus estudis superiors en l'Escola de Belles Arts de Sant Carles de València i en 1970 es va produir la seua primera exposició individual en la Sala Noel. Va ser en aquells dies quan va començar a investigar amb l'abstracció geomètrica, realitzant les seues primeres peces constructivistes, que s'han convertit en una constant de la seua ja llarga carrera.

Dins de la seua trajectòria, Mariano Maestro ha desenvolupat un estil fluctuant, entre la tradició pictòrica, a través dels seus retrats i obres realistes, i l'art d'avantguarda, amb els seus relleus constructivistes i composicions geomètriques. De la seua àmplia producció, l'abstracció geomètrica ha sigut, no obstant això, la que s'ha convertit en la senda que mai ha deixat d'explorar, i en la qual ha imprés la seua pròpia petjada.

 

 

 

Destacats