Gonzalo Rubalcaba arriba al Festival de Jazz de València

Guardar

Gonzalo Rubalcaba (Ideal)
Gonzalo Rubalcaba (Ideal)

El Festival de Jazz de València 2024 comptarà este dimarts 9 de juliol amb el pianista Gonzalo Rubalcaba, guanyador de quatre Grammys, dos d'ells llatins. Es tracta del primer dels tres músics cubans que visiten esta edició del festival i que completen el saxofonista i clarinetista Paquito D'Rivera i el també pianista Chucho Valdés. D'esta manera, a les 20.00 hores, Rubalcaba pujarà a l'escenari de la sala Iturbi en format trio, acompanyat d'Ernesto Simpson i Matt Brewer.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat respecte al concert de demà que es tracta d'una "excel·lent ocasió de gaudir d'un dels principals artistes de jazz afrocubans que no ens visitava des del 2003 i que ens presenta un gran espectacle en el qual podrem admirar la forma de tocar el piano, elegant i versàtil, el so particular i la destacada inclinació a les arrels jazzístiques des de la seua sòlida formació acadèmica".

Esta setmana, el públic de València podrà gaudir de tres músics de jazz cubans, Gonzalo Rubalcaba; Paquito D'Rivera (dijous) amb l'Orquestra de València, el guitarrista Juan Manuel Cañizares, l'harmonista Antonio Serrano i el pianista Pepe Rivero sota la direcció de Daniel Abad; i Chucho Valdés (diumenge), que torna al Festival de jazz per a celebrar el 50 aniversari del grup Irakere.

El pianista i compositor Gonzalo Rubalcaba va ser descobert per Dizzy Gillespie el 1985. Des de llavors ha guanyat dos Grammys i dos Grammy Llatins. Les trobades amb Gillespie i, el 1986, amb Charlie Haden van preparar el terreny per a mostrar el talent davant el públic de jazz dels Estats Units. La seua carrera discogràfica li ha valgut 16 nominacions als Grammys. Va guanyar estos premis per Nocturne el 2001 i Land of the Sun el 2004, amb el baixista Charlie Haden, i Grammy Llatins per Solo el 2006 i Supernova el 2002. Pel seu interés en l'educació musical, es va unir a la facultat de la Frost School of Music de la Universitat de Miami el 2015. El 2020 va fundar la seua pròpia acadèmia, Rubalcademy, que oferix classes magistrals a distància a músics de tot el món.

Destacats