El Festival de Jazz de València cita a grans artistes internacionals i valencians en la seua 26 edició

El festival torna al Teatre Principal i als barris i pobles de València del 4 al 30 de juliol

Guardar

Concert de Plena 79 Salsa Orchestra
Concert de Plena 79 Salsa Orchestra

El Festival de Jazz de València 2023 torna al Teatre Principal i als barris i pobles de València al juliol amb un cartell que cita a grans artistes internacionals, de l'Estat i de València. La 26 edició serà del 4 al 30 de juliol i es podrà gaudir de Dianne Reeves, Kurt Elling, Monty Alexander o Dave Holland, entre altres.

Així ho ha presentat aquest matí la presidenta del Palau de la Música, com a organitzador del festival, Glòria Tello; el director del Palau, Vicent Ros; el coordinador del festival, Enrique Monfort; i el director de música Daniel Abad, que es posarà al capdavant del concert especial de l'Orquestra de València.

"El Festival de Jazz de València 2023 torna amb un cartell de gran nivell, amb 11 guanyadors de premis Grammy, més de la meitat dels concerts amb artistes valencians i un pressupost que creix fins als 253.000 euros", ha destacat Tello.

Per part seua, Ros ha posat en valor especialment la pedagogia i ensenyament del Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música, organitzat per Sedajazz, que es desenvoluparà del 27 al 30 de juny per a estudiants i músics professionals, amb classes magistrals de diferents matèries, jam sessions i altres activitats complementàries en la seu de Sedajazz.

Presentació del XXVI Festival de Jazz de València
Presentació del XXVI Festival de Jazz de València

Principals línies de la 26 edició

Aquesta 26 edició continuarà oferint una proposta "100% de jazz", amb els seus diferents estils, buscant "l'equilibri entre les figures nacionals i internacionals amb els millors músics valencians i un concert especial de l'Orquestra de València", tal com ha destacat Monfort.

Així, tots els concerts en el Teatre Principal començaran a les 20.00 hores i els preus comprenen des dels 5€ fins als 35 €, excepte el concert del dia 8 de juliol, el de Dainius Pulauskas Group, que serà a les 12.00 hores. Les entrades ja estan disponibles en la web del Palau de la Música.

El Festival de Jazz de València 2023 torna així amb un cartell que inclou llegendes del jazz com el baixista Dave Holland (4 de juliol), que no visitava el festival des de 1999 i que enguany arriba amb el seu nou quartet; el gran pianista Monty Alexander, que debuta en el festival (5 de juliol), aconseguint una àmplia gamma del jazz i de Jamaica; o el grup lituà Dainius Pulauskas Group (8 de juliol), que també debuta en el festival i és una de les unitats de jazz lituanes més influents i líders del seu país.

També torna Dianne Reeves (9 de juliol), la vocalista de jazz més destacada del món, amb el seu impressionant virtuosisme, destresa en la improvisació i el seu estil únic de jazz i R&B. Debuta Kurt Elling (11 de juliol), un dels vocalistes de jazz més destacats de l'actualitat i torna el saxofonista Kenny Garrett (12 juliol), fàcilment reconegut com un dels mestres vius més brillants i influents del jazz modern.

Ximo Tébar en concert (Foto de Javier Marina)
Ximo Tébar en concert (Foto de Javier Marina)

El jazz valencià serà present amb l'Orquestra de València juntament amb el pianista Albert Sanz, sota la direcció de Daniel Abad (7 de juliol). Presenten la versió simfònica de "L'espuma de mar", un projecte molt personal i intimista de Sanz. Així mateix, el pianista Alex Conde es presenta amb Los Indultados (6 de juliol) per a oferir un projecte de fusió de flamenc i jazz. El gran guitarra valencià Ximo Tébar s'uneix amb el cantant brasiler Gladston Galliza (8 de juliol), per a fusionar els ritmes i harmonies del Brasil i el Mediterrani.

'Jazz als barris i pobles'

Tal com han anunciat els representants del festival, tampoc faltaran els concerts gratuïts i a l'aire lliure del cicle 'Jazz als barris i pobles de València', que enguany es desenvoluparan des del 15 al 30 de juliol, tots ells a les 21.00 hores.

En concret, Sedajazz Kids Band inicia el cicle en la plaça de la Reina (15 de juliol); seguirà Arahi Martínez Latin Quintet al parc Central (16 de juliol); Joan Soler Quintet a la Casa Museu Blasco Ibáñez (22 de juliol); Valmuz al poble El Palmar (23 de juliol); Le Dancing Pepa Swing Band al parc Urbà de Malilla (29 de juliol) i Plena 79 Salsa Orchestra en la plaça de Patraix (30 de juliol).

 

Destacats