El Festival de cinema documental de València arranca hui les seues projeccions

La VII edició de DocsValència Espai de No-Ficció s'allargarà fins al 13 de maig amb la passada de 51 llargmetratges

Guardar

Una sala de cinema. de Krists Luhaers
Una sala de cinema. de Krists Luhaers

Arranca el Festival de cinema documental DocsValència Espai de No-Ficció aquesta vesprada en la capital del Túria, amb una gran participació de produccions valencianes. Des de hui 5 de maig i fins dissabte pròxim 13, es projectaran un total de 51 films, a més de celebrar-se col·loquis i tallers al voltant del cinema de no-ficció amb figures de l'àmbit nacional i internacional.

La inuaguració de la VII edició del festival serà aquesta vesprada a les 19.30 hores en els cinemes Lys de València amb la projecció del documental 'Domingo, domingo', de l'autora valenciana Laura García Andreu. Amb aquesta peça començaran els nou dies de festival, en els quals es projectaran una cincuentena de documentals, dels quals 32 són produccions valencianes.

El certamen compta amb diferents categories i els seus respectius premis. Destaca el guardó al millor llargmetratge valencià que siga seleccionat pel jurat com a millor proposta cinematogràfica de no-ficció, ja que serà premiat amb 2.500 euros. Mentre que el millor llargmetratge nacional serà reconegut amb 2.000 euros. Per la seua banda, s'ha previst també un premi de 700 euros per al millor curtmetratge valencià a concurs.

Aquesta edició rendeix especial homenatge a Llorenç Soler, documentalista destacat a la Comunitat Valenciana i amb especial interés en el cinema de cort social i independent. La seua filmografia estarà present en el festival amb la projecció d'algunes de les seues obres més reconegudes, com són 'Del roig al blau', programada per al divendres 12 de maig a les 18 hores en La Nau o 'Un llarg viatge cap a la ira' i 'Francisco Boix. Un fotógrafo en el infierno', ambdues amb passades programades per al dilluns 8 de maig a les 18 hores en La Nao.

Les projeccions es repartiran entre La Nao, el Col·legi Major Rector Peset i l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, amb entrades gratuïtes; la Filmoteca de València, amb un cost de 2,50 euros, a excepció de joves, estudiants i jubilats, els qui en pagaran 1,50; i els cinemes Lys, amb entrada reduïda a 3,50 euros. El programa complet de la VII edició del Festival de cinema documental DocsValència Espai de No-Ficció pot consultar-se en la web oficial.

Arxivat a:

Destacats