Extra Cine: El curtmetratge valencià 'Graffiti' ha sigut preseleccionat als Oscar

Guardar

'Graffiti'
'Graffiti'

El curtmetratge valencià 'Graffiti', de Lluís Quílez, ha sigut preseleccionat per l'Acadèmia del Cine de Hollywood dins de la categoria 'Oscar al Millor Curtmetratge de Ficció' junt amb altres deu curtmetratges de tot el món, entre els quals també figura 'Timecode', de Juanjo Giménez. Els membres de la Secció de Curtmetratges de l'Acadèmia de Hollywood seleccionaran ara cinc nominats entre els 10 títols de la llista. Les projeccions per als acadèmics es duran a terme a Los Angeles, Londres, Nova York i San Francisco al desembre. La 89 edició de la cerimònia dels Oscar es durà a terme el diumenge, 26 de febrer de 2017, al Dolby Theatrem a Hollywood & Highland Center.

'Graffiti' ja havia sigut preseleccionat també per l'Acadèmia del Cine per a participar en les nominacions de les categories de curtmetratge dels Premis Goya de 2017, junt amb 'Oa' de Jaime Maestro.

Dirigit per Lluís Quílez i coproduït per la productora valenciana Ainur Films, 'Graffiti' és un curtmetratge de ciència-ficció, ambientat en un món apocalíptic, que està interpretat per Oriol Pla.

En el seu recorregut per festivals, 'Graffiti' ha guanyat el Premi al Millor Curtmetratge Europeu i el Mélies de Plata al Festival de Sitges, el Premi al Millor Curt en els festivals de Santa Barbara i de Ciència-ficció de Boston, entre d'altres.

'Graffiti' forma part del catàleg de promoció del curtmetratge valencià 'Curts 2016' i ha comptat amb les ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura, que es convoquen anualment a través de l'IVAC.

Arxivat a:

Destacats