L'Escalante participarà un any més en Russafa Escènica amb tres espectacles per a tots els públics

El projecte teatral de la Diputació es dirigix a un públic infantil, juvenil i familiar amb ‘Niña de nadie’, ‘Water Falls’ i la lectura dramatitzada del Premi de Teatre Infantil Escalante ‘Històries del nan Borumballa’

Guardar

Water Falls
Water Falls

L'Escalante, centre d'arts escèniques de la Diputació de València, participa un any més en Russafa Escènica. Festival de Tardor, en la seua tretzena edició, amb els espectacles ‘Niña de nadie’, de La Zafirina i Russafa Escènica; ‘Water Falls’, de La Mecànica; i ‘Històries del nan Borumballa’, de Pasqual Alapont, Premi de Teatre Infantil Escalante 2022. Ribes Espai Cultural acollirà els espectacles, als quals es podrà accedir amb entrada gratuïta, prèvia reserva, a través de www.escalantecentreteatral.servientradas.com

La diputada provincial de Teatres, Rocío Gil, ha declarat que “per a l'Escalante és fonamental establir sinergies amb altres festivals, per tal de reforçar encara més el seu objectiu d'acostar les arts escèniques a tots els públics, la qual cosa es posa de manifest amb propostes com a ‘Niña de nadie’, dirigida a un públic juvenil, ‘Water Falls’, per als més xicotets, i ‘Històries del nan Borumballa’ per a tota la família”.

Per part seua, la directora i coordinadora artística de l'Escalante, Marylène Albentosa, ha valorat de forma “molt positiva” la unió de l'Escalante amb “este festival ja consolidat i amb una gran proposta artística, que inclou obres i sessions tant per al públic general com per a la comunitat educativa”.

El director artístic del festival, Jerónimo Cornelles, ha comentat que “després de tretze edicions, tenim la fortuna de comptar amb un públic creixent i amb una programació de qualitat que ens diferencia i, per descomptat, d'haver construït un camí al costat d'entitats de la nostra ciutat com l'Escalante, una institució clau en les arts escèniques a nivell nacional a la qual li estem profundament agraïts que continue any rere any col·laborant amb nosaltres”.

Niña de nadie’

La primera de les obres que proposa el teatre de la Diputació dins de la programació de ‘Boscos’ és l'estrena de ‘Niña de nadie’. Es tracta d'una coproducció de la companyia castellonenca La Zafirina al costat de Russafa Escènica amb el suport d'Escalante que podrà disfrutar-se en Ribes Espai Cultural el 22 de setembre a les 11.30 hores per a escolars i els dies 23 i 24 a les 18.00 hores per a públic general, amb entrada gratuïta prèvia reserva.

‘Niña de nadie’ és una obra de teatre escrita i dirigida per Mafalda Bellido i Sergio Serrano, amb Arianne Algarra com a intèrpret i responsable del vestuari, María Cortés en la producció i Los Reyes del Mambo en l'escenografia. Una crida iniciarà la història, protagonitzada per una adolescent i el seu viatge d'iniciació quan tot està per descobrir i la closca per trencar.

Water Falls’

També dins de ‘Boscos’, el públic familiar podrà gaudir de ‘Water Falls’, de la companyia La Mecànica de Balears. Dirigida per Radim Vizváry i ideada per Pau Bachero -també intèrpret juntament amb Joan Vila-, compta amb música de Mon Joan Tiquat, vestuari de Pau Aulí i direcció de moviment de Marta Gorsch, Victoria Kersul i Ilona Hájková com a ajudants de producció i Jenny Vil com a productora creativa se sumen a l'equip.

Teatre de carrer i teatre físic es fusionen en una peça on el somni d'un comediant orgullós es convertix en un malson, a mesura que els elements al seu voltant i el públic s'involucren, portant-lo de dalt a baix. Hi haurà una funció única el dijous 28 de setembre a les 18.00 hores a l'esplanada enfront de Ribes Espai Cultural, amb accés lliure i gratuït.

Històries del nan Borumballa’

El públic familiar també podrà descobrir en primícia ‘Històries del nan Borumballa’ -Premi de Teatre Infantil Escalante 2022- a través d'una lectura dramatitzada. Pasqual Alapont, autor de l'obra, comptarà amb Kika Garcelán com a directora, Pau Blanco, Vicent Domingo, Roberto Roig i Kika Garcelán com a actors i actrius, i David Alarcón a càrrec de l'espai sonor.

‘Històries del nan Borumballa’ és la història d'un xiquet que s'ha de sotmetre a una operació complicada on pot perdre la memòria, i fins i tot la vida. Per a salvar-se haurà de viure moltes peripècies, però l'ajudaran els records de les històries que la seua mare li contava quan era xicotet. Aquelles històries contenien ensenyaments per a poder enfrontar-se a tots els perills.

La lectura dramatitzada tindrà passe per a centres educatius el divendres 29 de setembre a les 11.30 hores, mentre que a les 17.00 hores serà el torn del públic general en Ribes Espai Cultural, amb entrada gratuïta prèvia reserva. Les entrades dels espectacles ja es poden aconseguir amb la seua reserva a través de www.escalantecentreteatral.servientradas.com.

 

Destacats