L'Escalante desperta els cinc sentits de bebés, xiquets i xiquetes amb una nova edició de 'Menut Teatre'

Guardar

Un dels espectacles de ‘Menut Teatre’ d'Escalante
Un dels espectacles de ‘Menut Teatre’ d'Escalante

L'Escalante Centre d'Arts Escèniques impulsa el primer amor per les arts escèniques amb una nova edició de 'Menut Teatre', el cicle dirigit a la primera infància del teatre de la Diputació de València. Del 3 al 20 de maig, Ribes Espai Cultural posarà en escena tres propostes que prometen despertar els cinc sentits de bebés, xiquets i xiquetes.

"Durant els tres primers caps de setmana de maig, l'Escalante convida a imaginar, a experimentar i a jugar a través dels llenguatges escènics. Esta temporada, 'Menut Teatre' proposa 'Alma' el 6 i 7 de maig, 'Jungla' els dies 13 i 14 i 'El cau dels sentits' el dissabte 20, tres propostes il·lusionants per a gaudir en família", explica Glòria Tello, diputada de Teatres de la Diputació de València.

Marylène Albentosa, coordinadora i directora artística, ha destacat que "este cicle és fonamental per a complir amb la missió de l'Escalante de garantir l'accés a les arts escèniques des de la primera infància i amb obres de gran qualitat, per la qual cosa torna tant amb funcions escolars com per a públic general".

Les entrades dels espectacles ja poden adquirir-se en línia en la web de l'Escalante i abans de les representacions en la taquilla de Ribes Espai Cultural, espai cedit per la regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, on es realitzarà el cicle. 

Un viatge poètic i sensorial a través de les estacions de l'any

‘Alma' serà l’obra amb què comence el cicle enguany, un espectacle de teatre d'objectes i moviment que realitza un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l'any, cadascuna amb la seua ànima, i que prendran forma a través dels objectes i materials naturals que anirà trobant la protagonista de la companyia LaBú Teatre.

Es tracta d'un espectacle visual divertit i poètic amb tot tipus de detalls, dirigit a xiquetes i xiquets de 2 a 6 anys, que aborda el pas del temps. Ha sigut candidat als XXV Premis MAX de les Arts Escèniques en les categories de Millor espectacle familiar, Millor disseny de vestuari i Millor composició musical.

Tindrà funcions escolars del 3 al 5 de maig, així com per a públic familiar el dissabte 6 de maig a les 17.00 hores i el diumenge 7 a les 11.30 hores.

Formes, colors, sons i éssers que es transformen

Ribes Espai Cultural es transformarà en un ecosistema especial on poden aparéixer tota classe d'éssers, formes, colors i sons a través de 'Jungla', una peça de dansa on cap des del més xicotet fins al més gran.

Creada pel Col·lectiu Big Bouncers, 'Jungla' es dirigix a xiquetes i xiquets de 2 a 5 anys i posa en escena cossos que s'allunyen dels estereotips que s'atribuixen a la dansa, que canvien i viatgen per diferents textures i dinàmiques, fugint del vocabulari més convencional.

Així, del 10 al 12 de maig, diversos centres d'ensenyament de València gaudiran de les sessions escolars, mentre que el públic familiar podrà fer-lo el dissabte 13 de maig a les 17.00 hores i el diumenge 14 a les 11.30 hores.

Una experiència multisensorial

'El cau dels sentits' assentarà en Ribes Espai Cultural un xicotet poble format per tres nius de fusta i tela, que simulen els que construixen els ocells per a criar als seus pollets. A diferència dels anteriors espectacles, es tracta d'una instal·lació interactiva que permet un acostament a les arts escèniques amb els cinc sentits des de la relaxació.

Esta experiència multisensorial d'elPetit convida a bebés de 0 fins a 3 anys a tocar, fer olor i sentir els objectes i coixins que troben en escena. Els centres educatius tindran passe del 17 al 19 de maig i les famílies el dissabte 20 de maig des de les 10.30 hores fins a les 13.30 hores. 

Arxivat a:

Destacats