L’Escalante acomiada una temporada viva, diversa i per a tots els públics amb quasi 200 funcions

El teatre de text, de titelles i objectes, de carrer, el clown, el circ, l'il·lusionisme i la dansa han protagonitzat la temporada 22-23 del teatre propietat de la Diputació de València

Guardar

Espectacle 'La rueda' en Nadal a l'Escalante. Imatge de Vicente A. Jiménez
Espectacle 'La rueda' en Nadal a l'Escalante. Imatge de Vicente A. Jiménez

La dansa, el teatre de text, de carrer, musical i de titelles i objectes, l'il·lusionisme, el circ, el clown i les instal·lacions escèniques han protagonitzat la proposta d'Escalante de l'últim curs. El centre d'exhibició i producció de la Diputació de València baixa el teló d'una temporada 22-23 viva i diversa que ha arribat a tots els públics, des de la infància fins a l'edat adulta, amb funcions quasi tots els caps de setmana.

"El balanç que fem d'esta temporada és fantàstic, amb 37 companyies -la meitat d'elles, valencianes- que, al costat de la col·laboració amb festivals i a la Gira Escalante, han permés acostar la riquesa i diversitat de les arts escèniques a totes i tots a la ciutat de València i a molts altres municipis", ha destacat Glòria Tello, diputada en funcions de Teatres de la institució provincial.

Per part seua, la directora i coordinadora artística, Marylène Albentosa, ha assenyalat que "17.260 persones han gaudit de les 163 funcions d'esta temporada, però més enllà dels números, ens quedem amb el fet que tota la família ha trobat en Escalante un centre amb espectacles de qualitat, molts d'ells amb premis FETEN i MAX, estrenes, artistes d'un talent brillant i tota classe de temes i llenguatges escènics".

Escalante acomiada així una temporada en la qual ha mantingut els seus cicles emblema: 'Teatre de la Memòria', per a la reflexió col·lectiva sobre memòria històrica, dirigit a adults; 'Nadal a l'Escalante', amb propostes de circ i il·lusionisme en les vacances escolars de Nadal; i 'Menut Teatre', dirigit a bebés, xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys.

El públic ha pogut gaudir, a més, de sis produccions pròpies. És el cas de 'Xafar la gespa' -al costat de La Negra-, 'Rebel·lió' -amb Marea Danza-, 'La màquina de Rube Goldberg' -al costat de Nacho Diago Producciones en la Luna-, 'El xiquet que volia una falda escocesa' -amb Bullanga Compañía Teatral- en la Gira Escalante 2022, 'Cantata de València' - coproduïda per Teatres de la Diputació i Terra a la vista- i d''Allò que ens uneix' -amb Titelles La Matallina-.

A més de 'Cantata de València' i 'Allò que ens uneix', la temporada ha acollit l'estrena de 'Boreal', de La Família Política, i d''El tiempo arrebatado', del Laboratori Escènic juvenil d'Hongaresa de Teatre en col·laboració amb Escalante i el Casal Jove de Port de Sagunt.

Tot, en Ribes Espai Cultural, cedit per l'Ajuntament de València, el Teatre Principal, La Nau de la Universitat de València (UV), Teatre El Musical (TEM) i el Palau de les Arts. "Ha sigut un luxe comptar amb estos espais, que ens han permés acostar-nos a altres públics, estar presents al llarg de la ciutat i posar en escena obres de xicotet i gran format de gran qualitat, per la qual cosa des d'Escalante agraïm l'estreta col·laboració de totes estes entitats al llarg de la temporada", ha assenyalat Albentosa.

La directora i coordinadora artística també ha donat les gràcies als centres educatius d'Infantil, Primària i Secundària per triar la proposta d'Escalante per a promoure la reflexió i el gaudi de les arts escèniques.

Escalante ja ha obert les reserves per a centres escolars i pròximament obrirà la venda d'entrades per a públic general de la temporada 23-24, que començarà al setembre.

Arxivat a:

Destacats